Mobistar


Mobistar gaat partnership aan met Dixie Dansercoer en Sam Deltour voor de Antarctic ICE Expeditie 20 december 2010

Brussel, 20 december 2010 - Mobistar bevestigt vandaag dat ze een exclusief partnership aangaat met Dixie Dansercoer en Sam Deltour voor hun Antarctic ICE Expeditie. Sam en Dixie zullen een wereldrecord in afstand vestigen voor een niet-gemotoriseerde en onderweg niet-bevoorrade expeditie in Antarctica. Deze grote sportieve prestatie sluit perfect aan met de hoge ambities van Mobistar op vlak van duurzame ontwikkeling: in de komende 10 jaar wil het zijn carbon footprint met 50% verminderen.

Exact 100 jaar nadat Roald Amundsen voor de eerste keer de Zuidpool bereikte, zullen van november 2011 tot februari 2012 twee Belgische ontdekkingsreizigers - de ene heel ervaren, de andere jong en veelbelovend - een poging wagen om een afstand van 6.000 kilometer te overbruggen op een 100 % autonome en ecologische wijze in een zone van de Zuidpool waar nog niemand is geweest.
Dixie en Sam zullen maximaal gebruik maken van windenergie met een nieuw type kites en speciaal ontworpen sledes. Daardoor zullen ze geen CO2 uitstoten, wat perfekt aansluit met de ambitie van Mobistar, om zijn carbon footprint tussen nu en 2020 te halveren. "De expeditie ligt perfect in lijn met onze bedrijfswaarden, onze producten, onze ambities als werkgever en ons beleid van maatschappelijk verantwoord ondernemen", zegt Benoit Scheen, CEO van Mobistar. "Het is een uniek project op zowel technologisch, menselijk als wetenschappelijk vlak. En het zijn twee Belgen die het avontuur wagen. Daar mogen we best fier om zijn."

Dixie Dansercoer: "Onze visie matcht perfect met de aanpak van Mobistar. De echte waarde van deze duurzame samenwerking schuilt in onze gezamenlijke ambitie om grenzen te verleggen, te inspireren en te innoveren."

Beide poolreizigers zullen op Antarctica eveneens op zoek gaan naar nieuwe wetenschappelijke klimaatinzichten door het meten van valwinden. De unieke dataset zal wetenschappers in staat stellen om de bestaande mathematische klimaat- en weermodellen te valideren, bij te schaven of opnieuw te interpreteren. Het wetenschappelijk onderzoek gebeurt in samenwerking met universiteiten van over de hele wereld. "Met onze expeditie kunnen we het belang van de zuidelijke ijsmassa als klimaatregulator aantonen én zelfs nog een stuk verder gaan", zegt Sam Deltour. "We zullen metingen op het ijs uitvoeren zodat we nog meer inzicht kunnen verwerven in de rol van valwinden die over en rond het ijs circuleren."

Mobistar tekent voor het financiële partnership van deze expeditie. Maar de samenwerking reikt veel verder dan alleen de financiële ondersteuning. Het ligt in lijn met het strategische transformatieprogramma van Mobistar en zal het startschot zijn voor een groot aantal nieuwe uitdagingen, zowel intern als extern.

Voor meer info: www.antarcticICE.be