Gemeente Amsterdam



Persupdate # 10- zedenzaak

20 december 2010
-
Djoe Lan Tan

De Amsterdamse vierhoek stuurt regelmatig een persupdate uit met informatie over het onderzoek en de ontwikkelingen in de zedenzaak in Amsterdam. Dit is de tiende update.

Burgemeester bezoekt Het Hofnarretje

Burgemeester Van der Laan heeft vanmorgen een bezoek gebracht aan Het Hofnarretje. Hier sprak hij met de interim manager en de leidsters van het kinderdagverblijf die hem hadden uitgenodigd. Daarna was hij aanwezig bij een bijeenkomst met zo'n zestig ouders die zich verzameld hadden in het Okura hotel. Tijdens de bijeenkomsten besprak hij met hen het de toekomst van Het Hofnarretje. Veel ouders vertelden dat ze waardering hebben voor de inzet van de medewerkers van het Hofnarretje in deze moeilijke tijd. De meeste ouders gaven aan dat zij willen dat de vestigingen van Het Hofnarretje open blijven. Volgens hen is het voor hun kinderen beter om ze in hun vertrouwde omgeving te laten. Verder spraken zij ook hun onzekerheid uit. Als Het Hofnarretje op termijn wel gesloten wordt, is het niet makkelijk om hun kind op een ander kinderdagverblijf onder te brengen.

Het Hofnarretje twee dagen gesloten voor time out

Kinderdagverblijf Het Hofnarretje is ondanks alle gebeurtenissen geopend. Wel is tijdens de bijeenkomst vanmorgen gesproken over een korte time out voor de medewerkers. Dit geeft de medewerkers de gelegenheid om met elkaar te praten, voor eventuele hulpverlening en om de zaken binnen het kinderdagverblijf weer op de rails te krijgen. De aanwezige ouders konden zich hierin vinden. Daarom is besloten dat alle locaties van het Hofnarretje op donderdag 23 en vrijdag 24 december gesloten zijn. Vandaag zijn de ouders hier per brief over geïnformeerd. Maandag 27 december zijn zij weer geopend volgens de reguliere tijden.

Informatienummer

Het aantal gesprekken naar het centrale informatienummer neemt verder af. Vandaag zijn er 57 telefoontjes beantwoord. In totaal zijn er 2264 gesprekken gevoerd. Op het drukste moment, direct na de persconferentie op zondag 12 december en de maandag daarna, werden er 1036 gesprekken gevoerd.