Heijmans N.V.

ProRail gunt deel 'Sporen in Den Bosch' aan Heijmans

's-Hertogenbosch - ProRail heeft het contract voor de realisatie van de onderbouw van het project 'Sporen in Den Bosch' aan Heijmans gegund. Beide partijen zullen woensdag 22 december de basisovereenkomst ondertekenen. Met het project is een omzet van circa ¤ 26 miljoen gemoeid.

Heijmans kreeg de opdracht doordat het de beste Design en Construct-aanbieding wist te maken, met een goed doordachte fasering, een sterk verkorte bouwtijd en een innovatieve bouwmethode.

Met als resultaat voor ProRail een snellere oplossing van het bestaande knelpunt, minder hinder tijdens de bouw en minder bijkomende kosten voor tijdelijke voorzieningen.

Het project 'Sporen in Den Bosch' behelst het creëren van een ongelijkvloerse kruising aan de noordzijde van het station van 's-Hertogenbosch, zodat de treinen vanuit Utrecht en Nijmegen richting 's-Hertogenbosch elkaar ongehinderd kunnen kruisen. Daarnaast wordt de spoorkruising ter plaatse van de Dieze uitgebreid van 2 naar 4 sporen. Dit werk bestaat voor Heijmans uit het ontwerpen en bouwen van een enkelsporige fly-over van circa 330 m, een enkelsporige brug over de Dieze van circa 150 m en het vervangen van de bestaande dubbelsporige brug over de Dieze. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Heijmans Beton - en Waterbouw. In januari 2011 wordt gestart met het ontwerp. De oplevering staat gepland voor 1 juli 2013.

Over Heijmans
Heijmans is een beursgenoteerde onderneming die de activiteiten vastgoed, woningbouw, utiliteitsbouw, installatietechniek en infra combineert. Heijmans is actief in Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Door te sturen op kwaliteitsverbetering, integrale projecten, duurzaamheid en winstgevendheid realiseren we toegevoegde waarde voor onze klanten. Heijmans realiseert projecten voor woonconsumenten, bedrijven en overheden. Met circa 9.000 medewerkers en over het eerste half jaar 2010 ruim ¤ 1,2 miljard omzet, bouwen we aan de ruimtelijjke contouren van morgen. Voor meer informatie, kijk op www.heijmans.nl.




Heijmans N.V.