Gemeente Breda

Breda past afvalinzameling aan door winterweer

Vanwege het winterse weer heeft Breda de afvalinzameling aangepast.

Het inzamelen van restafval/gft én papier gebeurt daar waar het kan, waarbij de veiligheid voor zowel burgers als medewerkers van Afvalservice voorop staat. De inzameling van grofvuil, ijzer, hout, snoeihout,
wit- en bruingoed aan huis is voorlopig stopgezet.

Afvalservice geeft deze week prioriteit aan het inzamelen van huishoudelijk afval, restafval/gft en papier en aan het leegmaken van ondergrondse afvalcontainers en grote containers bij de hoogbouw. Er zijn veertig extra krachten ingezet om ervoor te zorgen dat de containers naar de inzamelwagen gereden worden.

Grofvuilinzameling gestopt
Besloten is om deze week geen grofvuil, ijzer, hout, snoeihout, wit- en bruingoed aan huis op te halen. Mensen die een afspraak daarvoor gemaakt hadden worden verzocht om spullen die buiten klaargelegd waren weer binnen te halen. Men kan die eventueel zelf brengen naar het milieustation aan het Spinveld.
Er worden voorlopig geen nieuwe afspraken gemaakt.

Milieustations
Het milieustation aan de Slingerweg is gesloten, omdat de medewerkers ervan ingezet moeten worden bij de inzameling in de wijken. Het milieustation aan het Spinveld is wel open.

Oproep aan inwoners
Iedereen wordt opgeroepen om zijn/haar kliko zoveel mogelijk naar hoeken van straten of de uitgangen van hofjes te brengen, waar ze geleegd kunnen worden. In de toekomst worden dat de vaste aanbiedplaatsen als de straat of het hofje niet bereikbaar is.

Ook wordt inwoners verzocht autoâs zo te parkeren, dat de inzamelwagens er makkelijk door kunnen. Dat voorkomt mogelijke schade.

Meer informatie
Op de gemeentelijke website www.breda.nl is onder Actueel/Nieuws actuele informatie over de afvalinzameling te raadplegen. Voor vragen kan men bellen met Afvalservice, telefoonnummer 14 076.

Breda, 20 december 2010