Gemeente Eijsden

Gladheidsbestrijding

Strooiroute
Vanwege de hevige sneeuwval de afgelopen weken is er landelijk een tekort aan strooizout. De gemeenten, hebben de taak gekregen van de rijksoverheid om alleen de belangrijkste routes te strooien. Dit betekent dat wij de traditionele strooiroute hebben ingekort. in de bijlage treft u een strooiplan voor deze noodsituatie aan.

Wat kunt u zelf doen?

Weggebruikers worden geadviseerd om bij gladheid hun rijstijl aan te passen. Rij voorzichtig, blijf in uw eigen rijstrook en houd voldoende afstand. Maak uw ruiten volledig ijsvrij en vergeet ook uw lampen niet vrij te maken van sneeuw en ijs. Wanneer er weinig zicht is door bijvoorbeeld neerslag of mist, dan is het wel zo veilig om uw verlichting aan te zetten. Vrachtwagenchauffeurs worden geadviseerd om ook hun dekzeilen ijsvrij te maken, zodat er geen gevaarlijke situaties kunnen ontstaan tijdens het rijden door afvallend ijs. Daarnaast is het belangrijk om de weersvoorspellingen en verkeersinformatie goed in de gaten te houden. De verkeersinformatie bericht ook over bruggen en afritten die sneller glad kunnen worden. Houd in de spits rekening met een langere reistijd.

Advies
Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers dringend zich aan de snelheidsbeperking te houden en de actuele weers- en verkeerssituatie goed in de gaten te houden. Rijkswaterstaat informeert weggebruikers via radio, internet, de verkeersinformatie en het Rijkswaterstaat Informatienummer 0800-8002