RTL Group

Oprah brengt cast 'The Sound Of Music' na 45 jaar weer samen

RTL 8 staat dinsdag 21 december in het teken van de wereldberoemde musical The Sound Of Music. Naast de film, die prime time te zien is, zendt de vrouwenzender een exclusieve aflevering van de Oprah Winfrey Show uit. Hierin ontvangt Oprah de gehele cast uit The Sound Of Music, die voor het eerst na 45 jaar weer samenkomt. Julie Andrews (Maria), Christopher Plummer (Kapitein Von Trapp) en de zeven kinderen vertellen de talkshowkoningin hoe zij het maken van The Sound Of Music destijds hebben ervaren en hoe hun contact tegenwoordig is. Daarnaast geeft de cast een uniek kijkje achter de schermen van de musical en vertellen de grootste fans wat The Sound Of Music voor hen betekent.

The Sound Of Music kwam in 1965 uit en gaat over de jonge non Maria die als gouvernante bij het gezin Von Trapp komt wonen. Na de dood van zijn vrouw staat Kapitein Von Trapp alleen voor de opvoeding van zijn zeven kinderen, die er een sport van maken elke gezinsverzorgster weg te pesten. Het duurt echter niet lang voor Maria zowel de lastige kinderen als de strenge kapitein in haar ban heeft. De musical was enorm succesvol en sleepte in het jaar van uitkomen maar liefst vijf Oscars in de wacht.

Oprah Winfrey Show: Uitzending: RTL 8, dinsdag 21 december om 17.10 uur. Herhaling RTL 4, woensdag 22 december om 15.05 uur.

The Sound Of Music, Uitzending RTL 8, dinsdag 21 december tussen 20.30 en 23.50 uur.

---

Noot aan de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marije Onderwaater, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718406 of marije.onderwaater@rtl.nl. Fotos zijn op te vragen via fotoaanvraag@rtl.nl. U kunt daarnaast ook onze website www.rtl.nl/pers bezoeken.