Gemeente Bellingwedde

Kinderen AZC overhandigen college Bellingwedde persoonlijk kerstkaarten

WEDDE, (DATUM) - Kinderen van het AZC Bellingwedde overhandigen op dins-dag 21 december persoonlijk kerstkaarten aan de collegeleden van de gemeente Bellingwedde. Collegeleden hadden hen persoonlijk een kaart gestuurd in reactie op de oproep in het Dagblad van het Noorden van 16 december jl. De overhandiging vindt dinsdag plaats tijdens de reguliere collegevergadering om 10.30 uur in het gemeentehuis in Wedde.

De kinderen van de asielzoekerscentra in Bellingwolde, wilden graag iets doen voor andere mensen in de pro-vincie Groningen. Zij hebben daarom tijdens een workshop van kunstenaar/fotograaf Ida Buijs prachtige kerstkaarten gemaakt die ze, met een persoonlijke groet, versturen aan mensen die hen een kerstwens sturen. Collegeleden van de gemeente Bellingwedde reageerden op de oproep die in het Dagblad van het Noorden stond op 16 december jl.

De workshop voor kinderen in verschillende AZC's werd georganiseerd door stichting De Vrolijkheid. Deze is werkzaam op asielzoekerscentra in heel Nederland. Inmiddels kan al meer dan een kwart van de kinderen in asielzoekerscentra af en toe zijn of haar situatie even vergeten en ervaringen verwerken dankzij de musici, theatermakers en kunstenaars van De Vrolijkheid. Bedoeling is het vertrouwen van de kinderen te winnen en hen een veilige plek bieden. Door hun verleden kunnen juist deze kinderen wel wat positieve ervaringen kunnen gebruiken.