Gemeente Almere

Stadsdialoog over toekomst Weerwater

20-12-2010

Luchtfoto's Weerwater door Ad Meijer Op vrijdag 21 en zaterdag 22 januari vindt in het Lido en in La Place de aftrap plaats van een intensieve dialoog tussen Almeerders, belanghebbende partijen en de gemeente Almere over de toekomstige ontwikkelingen rondom het Weerwater.

Door de groei van de stad krijgt het gebied rondom het Weerwater een andere positie en functie. Het Weerwater gaat in de toekomst meer en meer het hart van de stad vormen. Tijdens de stadsdialoog wil het college graag in gesprek met bewoners en ondernemers over de ontwikkelingen in het gebied. De wethouders Ben Scholten, Adri Duivesteijn en Berdien Steunenberg zullen bij de aftrap aanwezig zijn.

De Stadsdialoog start als eerste met het gebied Zuidoever/A6. Dit gebied zal veranderen doordat de A6 over een aantal jaar wordt verbreed. Door nú na te denken over wensen en aandachtspunten voor dat gebied kan Almere deze aanpassing benutten om het gebied klaar te maken voor de toekomst. Andere gebieden rondom het Weerwater komen in volgende bijeenkomsten van de Stadsdialoog aan bod.

Programma

Vrijdag 21 januari is het programma gericht op ondernemers. Vanaf 12:30 zijn de deuren van het Lido open. Na een interactieve start zullen de ondernemers op excursie gaan in het gebied om ter plekke de aandachtspunten en kansen te bekijken en benoemen. Op zaterdag 22 januari is La Place de hele dag van 10:00- 17:00 open voor alle geïnteresseerden uit de stad. Dankzij een doorlopend programma zijn er de hele dag presentaties, vertrekken er drie keer per dag excursies en kunnen mensen voortdurend terecht met hun ideeën voor het gebied.

Vervolg

De Stadsdialoog levert een lijst van ideeën, wensen en aandachtspunten op. Deze zullen in een later stadium aan de gemeenteraad worden aangeboden. De raad neemt uiteindelijk het besluit over het programma van eisen voor de ontwikkeling van de Zuidoever Weerwater.

Op de website www.stadsdialoog-centrumweerwater.nl is meer informatie te vinden en kunt u meedoen aan de Stadsdialoog.