Gemeente Hoogeveen

Sprookje wordt werkelijkheid: De allereerste Noorderlichtjesparade!

21 december 2010 - Morgenavond is het eindelijk zover, de allereerste Noorderlichtjesparade gaat van start!

Hoogeveen wordt, voor even, een sprookjesachtige stad met dertien versierde en verlichte praalwagens, winterse typetjes en live muziek. De parade rijdt van 18.00 tot 20.00 uur door het centrum en wordt de spetterende afsluiting van het meerdaagse kerstevenement in Hoogeveen. U komt toch ook?

Deskundige jury

De drie mooiste praalwagens, worden beloond met een geldprijs. Een deskundige jury beoordeelt de praalwagens. Wethouder Tiens Eerenstein maakt deel uit van de jury: "Ik ben blij met dit nieuwe unieke evenement dat Hoogeveen verder regionaal op de kaart moet gaan zetten. Als jurylid ga ik vooral letten op de originaliteit en afwerking van de praalwagens."

Route

De Noorderlichtjesparade start vanaf de Grote Kerkstraat en gaat via de Raadhuisstraat en Prinses Beatrixstraat, links naar de Van Limburg Stirumstraat. Aan het einde van deze straat slaan de praalwagens linksaf naar de Schutstraat en deze weg wordt vervolgd, tot ze links afslaan naar de Hoofdstraat. De parade eindigt aan Hoofdstraat-Noord, waar de wagens worden opgesteld.

Verkeersmaatregelen

Bezoekers van de Noorderlichtjesparade, worden in verband met de verwachte drukte, verzocht om met de fiets te komen. Het is belangrijk dat de stegen (naar de Hoofdstraat) obstakelvrij blijven, zodat bij een calamiteit het publiek het gebied snel kan verlaten. Om de veiligheid te kunnen waarborgen moeten daarom de fietsen geplaatst worden in de fietsenrekken. Het verkeer in het centrumkan vanaf 18.00 uur gratis parkeren op alle parkeerpleinen.

Klik hier voor meer informatie over de Noorderlichtjesparade