Politie Gelderland-Zuid

Geen sneeuw legt hennepplantage bloot

Wijchen, 21-12-2010 o Maandagavond rond 19.00 uur, werd door een 54-jarige Wychenaar de hulp van de politie ingeroepen, toen hij samen met zijn broer een hennepkwekerij had ontdekt. De hennepkwekerij was gebouwd in een loods aan de Pieter Zeemanstraat in Wijchen.

De loods waarvan zij eigenaar zijn bestaat uit twee gedeeltes. Beide delen zijn verhuurd aan twee verschillende huurders. De eigenaren was het opgevallen dat op een gedeelte van de loods geen sneeuw lag. Dat was vreemd omdat er helemaal geen bedrijvigheid werd waargenomen. Omdat ze het niet vertrouwden werd vanuit het ene deel van de loods een gat gemaakt in een wand, om te kunnen komen in de verdachte loods. Daar ontdekte zij, dat daarin een afzonderlijke ruimte was gebouwd van ruim 200 vierkante meter. Vervolgens waarschuwde zij de politie. In de loods stonden ongeveer 2000 planten.

Rond 21.00 uur werd de volledige hennepkwekerij door de politie ontmanteld en een speciaal bedrijf heeft alle goederen afgevoerd. Liander ontdekte dat er met de meter was geknoeid. De politie heeft de zaak in onderzoek. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. (14)

Laatst gewijzigd 21-12-2010 9:41 | © Regio Gelderland-Zuid |