Winterverlichting in Saoedisch Museum Amsterdam

21/12/2010 09:22

Greenbox Museum

Greenbox Museum in Amsterdam, een verzameling hedendaagse kunst uit Saoedie Arabië, opent zijn deuren tussen kerst en oud en nieuw voor bezichtiging van de permanente collectie en nieuw werk van Ahmed Mater.

Mater die in het dagelijks leven dokter is in een ziekenhuis in de buurt van Jemen heeft een humanistisch begrip van de behoefte van de mens aan religie en verlicht zijn kunstwerken met röntgenfoto's uit zijn medische praktijk. Hij toont ons universele patiënten die zich hebben ingelijst in hun eigen overtuiging en kalligrafeert daarbij in gouden letters: stop!

De vrijdenkende kunst van jonge Saoediërs ontwikkelt zich vanuit het hart van de islam en is anders dan de ambachtelijke kunst voor kaliefs en mogols, die in de Nieuwe Kerk is te zien. Om Nederland kennis te laten maken met het werk van deze kunstenaars uit het land van Mekka en Medina, is Greenbox Museum bij het Leidseplein tussen Kerst en Nieuwjaar alle middagen geopend en gratis toegankelijk voor mensen die van te voren reserveren.

Foto's op:

http://www.greenboxmuseum.com/mainnews.html





http://www.greenboxmuseum.com


Noot voor de redactie: