Aantal arbeidszaken opnieuw in de lift

21/12/2010 09:24

ARAG

Crisisniveau bijna bereikt

Leusden, 21 december 2010 - Rechtsbijstandverzekeraar en juridisch dienstverlener ARAG constateert opnieuw een toename van het aantal arbeidszaken en arbeidsgerelateerde vragen. De laatste paar maanden wordt met een stijging van 20% langzaamaan het niveau bereikt van eind 2009. En dat is opmerkelijk, omdat de werkloosheid langzaam maar zeker daalt.

Van een langzaam herstel van de economie merkt ARAG niet veel. "Na het eerste kwartaal zagen wij het aantal arbeidszaken iets afnemen en leek het iets rustiger te worden. De verwachting was dat de aantallen zich zouden normaliseren. Het tegendeel blijkt waar, want het aantal zaken nam na de zomer gestaag toe. Op dit moment is er zelfs sprake van een stijging van ruim 20% ten opzichte van vorig kwartaal, waardoor naar verwachting eind 2010 het aantal arbeidszaken op bijna hetzelfde niveau uitkomt als ten tijde van de crisis in 2009," aldus Peter Deen, adjunct-directeur Rechtshulp bij ARAG.

"Over de hele linie zien wij de aantallen toenemen, waarbij met name de beëindigingsovereenkomst in onderling overleg en ontslagaanvragen via UWV WERKbedrijf qua aantallen hoog liggen. De oorzaak ligt waarschijnlijk nog steeds bij de crisis. Die is nog niet voorbij," aldus Deen.