Reaal


REAAL feliciteert Tennis Masters 2010

Utrecht, 21 december 2010

REAAL feliciteert kers(t)verse Tennis Masters

Op zondag 19 december stond de Kuip er koud en eenzaam bij. Maar bij de buren, het Topsportcentrum Rotterdam, kon de tennisliefhebber zijn hart verwarmen. Bijvoorbeeld met de verrassende overwinning van Thomas Schoorel op Thiemo de Bakker. Met zijn overwinning in 2 sets (7-6, 7-6) liet debutant Schoorel zijn visitekaartje achter voor de op de tribune aanwezige Davis Cup-coach Jan Siemerink.

Dé verrassing

Eind 2009 stond Thomas Schoorel (spreek uit schoor-rel) nog 447e op de wereldranglijst. Ruim een jaar later is de 21-jarige Amsterdammer opgeklommen naar de 168e plek. Schoorel had deze opmars vooral te danken aan zijn goede prestaties in Alphen aan de Rijn en Scheveningen, eerder dit jaar. Met zijn zeges op De Bakker en Haase, de nummer 1 en 2 van de REAAL Tennis Masters, sloot de 2 meter lange linkspoot het beste seizoen van zijn carrière in stijl af.

Bij de dames versloeg Michaela Krajicek de winnares van 2008, Arantxa Rus. In de damesfinale van het rolstoeltennis, voor het eerst onderdeel van dit toernooi, won Maikel Scheffers bij de heren en maakte Esther Vergeer haar favorietenrol waar met een eenvoudige overwinning.

Glazen huis

Op twitter maakte Esther Vergeer bekend haar prijzengeld van ⬠1.000 te schenken aan de Serious Request-actie. Tijdens de prijsuitreiking volgde Stijn Réz, directeur REAAL Volmachten, dit sympathieke gebaar waarna het Glazen huis ⬠2.000 aan de actieopbrengst kon bijschrijven.