Universiteit van Tilburg

Persbericht 21 december 2010

Eddy Vaassen benoemd tot hoogleraar Accountancy

De Universiteit van Tilburg heeft prof. dr. Eddy Vaassen met ingang van 1 februari 2011 benoemd tot hoogleraar Accountancy. Het aandachtsgebied van Vaassen is de inrichting, het gebruik en de audit van internal control systemen en de interacties daarvan met management control systemen.

De fraudes van de afgelopen decennia in het internationale bedrijfsleven waren voor een belangrijk deel het gevolg van slecht ontworpen of niet-functionerende internal control systemen. Eddy Vaassen onderzoekt deze systemen om aanbevelingen te kunnen doen voor verbetering. Hij bestudeert de internal control systemen, inclusief informatie- en communicatietechnologie, vooral vanuit een gedragsmatig perspectief.

Prof. dr. E.H.J. Vaassen (1961, Maastricht) studeerde bedrijfseconomie en accountancy aan de Universiteit Maastricht en promoveerde daar in 1994 op het proefschrift Auditors' Decision Processes in Audit Planning Stage Materiality Judgments. Van 1997 tot 2002 was hij hoogleraar Accounting Information Systems aan de Universiteit van Amsterdam en van 2002 tot 2010 hoogleraar aan de Universiteit Maastricht, tevens directeur van het internationale Executive Master of Finance and Control programma van de UvA en de Universiteit Maastricht. In 2010 was hij directeur van de Accountancy programma's en het deeltijdmasterprogramma Controlling van de UvA. Daarnaast is hij dean van het masterprogramma Controlling van de Hogeschool van Amsterdam. Vaassen publiceerde wetenschappelijke artikelen en (studie-)boeken op het gebied van Internal Control, Auditing, Accounting Information Systems, Information Management en Management control. De leerstoel Accountancy bij de Universiteit van Tilburg is gevestigd bij het departement Accountancy van de Tilburg School of Economics and Management.