Belgische Federale Overheid


Dienst Bijzondere Evaluatie brengt 2 nieuwe evaluatierapporten uit

Datum: 21 december 2010

De Dienst Bijzondere Evaluatie voor internationale samenwerking heeft twee nieuwe rapporten gepubliceerd. Het eerste rapport richt de schijnwerper op de capaciteitsopbouw door de ngo's. Het tweede is een gemeenschappelijke evaluatie van de ontwikkelingssamenwerking met Niger.

Evaluatie van ngo-partnerschappen gericht op capaciteitsversterking

De Verklaring van Parijs en de nieuwe hulpbenadering onderstrepen meer en meer het belang van capaciteitsversterking van de partners voor een duurzame ontwikkeling. Deze evaluatie belicht ervaringen van ngo's op het vlak van capaciteitsversterking en legt uit wat werkt, wat niet werkt en waarom.

Niger 2000-2008: een gemeenschappelijke evaluatie zet bakens uit voor de komende 30 jaar

De Europese Commissie, België, Denemarken, Frankrijk en Luxemburg hebben een gemeenschappelijke evaluatie uitgevoerd van hun samenwerking met Niger tussen 2000 en 2008. Het rapport nodigt de betrokken donoren uit om verder te gaan met hun hulp, maar anders: steun aan de economische groei en engagement op lange termijn (ten minste voor dertig jaar) in de sociale sectoren. Het perspectief van de Nigerijnse actoren leest u ook in een aparte studie "A cheval donné, on ne regarde pas les dents".

Bekijk deze evaluaties.
Zie het origineel