Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Woninginbraken

Publicatiedatum: 21-12-2010 10:39:07

ELST - In het politiedistrict Rivierenland-West is maandag 20 december keer aangifte gedaan van inbraken in woningen en/of bergingen. De inbrekers gingen veelal te werk door het openbreken van een raam.

Er werd ingebroken in een berging/schuur op de volgende plaatsen:
- Plaats, straat: Zetten, Brittanjesingel

- Datum/tijdstip: tussen 18-12-2010 14:00 uur en 19-12-2010 16:30 uur
- Ontvreemd: niets (poging)

- Methode: openbreken raam

Buurtonderzoek
De politie stelt naar aanleiding van de inbraken vaak een buurtonderzoek in om te achterhalen of er wellicht buurtbewoners getuige zijn geweest. Zij kunnen soms waardevolle informatie hebben door wat ze gezien of gehoord hebben, die van belang kan zijn bij het opsporen van de daders. Dit soort informatie kan de politie overigens ook van pas komen bij het voorkomen van inbraken. Ziet u iets verdachts, een persoon of een auto? Noteer het signalement of kentekens van auto's en geef het door aan de politie op 0900-8844.

Tips
De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.politiekeurmerk.nl

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---