Gemeente Lingewaard


Ringgracht kasteel De Kinkelenburg krijgt schoonmaakbeurt

Uit onderzoek is gebleken dat de ringgracht rondom kasteel de Kinkelenburg een slechte waterkwaliteit heeft. Oorzaak is het vele slib dat hoofdzakelijk afkomstig is van rottende bladeren. De aanwezige waterberging is nihil waardoor de doorstroming van het water niet is gewaarborgd. Ook de waterfontein kan door het vele slib niet naar behoren functioneren en dat heeft eendenkroos in de zomer tot gevolg. Kortom, de gracht is aan een schoonmaakbeurt toe en daarvoor is het nodig dat de ringgracht gebaggerd moet worden.

Dit karwei wordt - in opdracht van de gemeente Lingewaard - uitgevoerd door fa. J.A. Goris & Zonen B.V. uit Doornenburg. De werkzaamheden zijn vorige week begonnen. Als de weersomstandigheden gunstig zijn is het werk voor de kerst 2010 afgerond.

Met een zogenaamde duwboot wordt de baggerspecie naar 2 overslag punten geduwd waar de baggerspecie overgeladen wordt in vrachtautos met vloeistofdichte bakken. De overslagpunten zijn
ter hoogte van de toegangsbrug van het kasteel en de tabaksschuur.

Parkeren
Aanwonenden wordt verzocht bij het parkeren van autos in de Kinkelenburglaan met de werkzaamheden rekening te houden zodat de vrachtautos een vrije baan hebben.

Meer informatie
Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met de afdeling Openbare Ruimte van de gemeente Lingewaard, telefoonnummer (026) 326 01 11.

Ringgracht

(Geplaatst: 21 december 2010)