Politie Gelderland-Midden

Man aangehouden voor vernieling en mishandeling
Publicatiedatum: 21-12-2010 11:09:18

DUIVEN - De politie in Duiven heeft een 48-jarige man uit Elten aangehouden nadat hij op maandagochtend 20 december betrokken raakte bij een aanrijding die uit de hand liep. De Eltenaar was inzittende van een auto die op het bedrijventerrein Nieuwgraaf rond tien uur in aanvaring kwam het voertuig van een 52-jarige man uit Zelhem. De afhandeling van de aanrijding was kennelijk niet naar de tevredenheid van alle betrokkenen verlopen. De Eltenaar zou tegen de auto van de Zelhemmer hebben getrapt. Tijdens de ruzie die ontstond zouden ook klappen zijn gevallen. De Eltenaar is aangehouden op verdenking van mishandeling en vernieling. Hij mocht na verhoor weer naar huis in afwachting van een beslissing van het OM.
(141378-wm)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Hennepkwekerij aangetroffen na wateroverlast

Publicatiedatum: 21-12-2010 11:08:39

TOLKAMER In een pand in Tolkamer is in de nacht van maandag 20 op dinsdag 21 december een hennepkwekerij ontmanteld. De plantage werd gevonden nadat er een melding werd gedaan over wateroverlast.

Politie en brandweer gingen rond twaalf uur naar het pand nadat er sprake zou zijn van een lekkage. Eenmaal binnen trof de politie een kwekerij aan met 971 planten en kweekapparatuur. De watertoevoer naar de kwekerij was kennelijk blijven lopen. De brandweer heeft het overtollige water weggepompt. Er was ook sprake van illegale aftap van stroom. De plantage werd ontmanteld en in het pand werd niemand aangetroffen. De politie stelt een onderzoek in. (141678-wm)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Hennepkwekerij opgerold, zes man aangehouden

Publicatiedatum: 21-12-2010 11:08:14

ZEVENAAR - De politie heeft maandagmiddag 20 december in een woning in de Zevenaarse wijk Zonnemaat een hennepkwekerij aangetroffen en geruimd. In de woning werden ook zes personen aangehouden die worden verdacht betrokken te zijn bij de hennepteelt.

De politie besloot op te treden nadat er informatie was binnengekomen dat de woning zou worden gebruikt voor hennepteelt. In de betreffende woning was twee keer eerder al een kwekerij ontmanteld. Dat bleek ook dit keer het geval toen rond drie uur een plantage werd aangetroffen met 400 planten. Er bleek ook illegaal stroom te worden afgetapt. In de woning werden in totaal zes verdachten aangehouden. Het gaat onder meer om een 41-jarige man uit Zevenaar en een 37-jarige plaatsgenote. Daarnaast zijn een 18-jarige vrouw en 27-jarige man uit China aangehouden. Van twee verdachten, kennelijk afkomstig uit het buitenland, zijn nog geen personalia bekend. Behalve de planten zijn er ook zeven mobiele telefoons, zes SIM-kaarten, een laptop, een externe harddrive, een geldbedrag van in totaal 1310 euro en reisdocumenten in beslag genomen. Alle verdachten zijn in verzekering gesteld. (141411-wm)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---