Gemeente Castricum

Vrijstellingsbesluit Nieuw Geesterhage niet meer van toepassing

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 14 december 2010 besloten het vrijstellingsbesluit uit 2008 voor de realisatie van het Kultuurhuis (Nieuw Geesterhage), 127 woningen en een parkeergarage in te trekken. Dit betekent niet dat het project van de baan is. De bestemmingsplanprocedure is nog gaande. Als deze is vastgesteld en de kap- en bouwvergunning zijn verleend, kan de bouw beginnen.

In 2009 heeft initiatiefnemer De Combinatie (Biesterbos en Kennemer Wonen) het bouwplan op onderdelen gewijzigd. Deze wijzigingen pasten niet meer binnen het afgegeven vrijstellingsbesluit en daarom werd een nieuw bestemmingsplan noodzakelijk. Tot nu werd ervan uitgegaan dat het bestemmingsplan eind 2010 kon worden vastgesteld door de gemeenteraad. Dit blijkt echter nu nog niet mogelijk.

Â

Tot dusver was er geen aanleiding om het vrijstellingsbesluit in te trekken; hij zou immers worden vervangen door het nieuwe bestemmingsplan. Maar nu heeft de rechtbank de datum van 20 januari 2011 bepaald voor de behandeling van de vier beroepen tegen het vrijstellingsbesluit.

Â

Burgemeester en wethouders zijn van mening dat nu het bestemmingsplan bijna gereed is, het geen zin meer heeft het vrijstellingsbesluit in stand te houden en hebben daarom besloten de verleende vrijstelling in te trekken.

Daarmee zijn er geen inhoudelijke gronden voor het beroep meer. Het is aan de rechtbank om te besluiten of de behandeling van de beroepen op 20 januari 2011 nog doorgaat.