Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 11.50 uur

Utrecht, 21-12-2010

Aangehouden voor vernielingen

HOUTEN Een 17-jarige jongen en een 19-jarige man, beiden uit Houten en een 18-jarige man uit Heerlen zijn aangehouden op verdenking van openlijk geweld.

De politie kreeg dinsdag 21 december omstreeks 02.20 uur een melding, dat een groepje mensen in de wijk De Borchen/De Campen klikos omver gooide en tuin/kerstverlichting aan het vernielen was. Over het groepje kwam nog twee meldingen, vanaf De Gravenborch en vanaf de Valkeniersborch. De gewaarschuwde politie wist het drietal te traceren op het bruggetje bij de supermarkt en hield hen staande.

Met het drietal werd de route teruggelopen en op diverse plaatsen werden omver gegooide klikos op straat aangetroffen en lag afval her en der over straat verspreid. Ook lagen er kapot gegooide kerstballen op straat en een vogelhuisje was op het dak van een geparkeerde auto gegooid. Het drietal moest in opdracht van de politie de klikos weer overeind zetten en het afval weer verzamelen en terug in de afvalbakken doen. Tegen het drietal wordt proces-verbaal opgemaakt.

Ruit vernield

NIEUWEGEIN Door het gooien van een sneeuwbal sneuvelde een ruit van een woning.

De politie kreeg maandag 20 december omstreeks 22.20 uur een melding om te gaan naar de Sierduif, omdat een groepje jongeren met sneeuwballen een woning belaagde. Volgens de bewoners zou deze groep het al eerder hebben gemunt op de woning en zij waren behoorlijk ontstemd over het gedrag van deze groep, wat werd beaamd door omwonenden. Het was de tweede avond, dat de woning werd bekogeld met tientallen sneeuwballen.

Het was lastig om de gezichten van de jongeren te herkennen, omdat zij die met mutsen en shawls hadden bedekt. Het vermoeden bestaat dat de groep afkomstig is uit de ernaast gelegen wijk. De politie heeft de zaak in onderzoek en zal extra surveilleren in de wijk.

Diefstal voorkomen

IJSSELSTEIN Door de melding van een alerte buurtbewoner is de diefstal van een flatscreen-tv voorkomen.

De politie ontving maandag 20 december omstreeks 21.10 uur een melding dat twee jongens op een scooter probeerde in te breken in een woning aan de Merkelbachlaan. De melder hoorde glasgerinkel en keek naar buiten waar dit geluid vandaan kwam. Hij zag twee in het donker geklede personen bij een kapotte ruit van de betreffende woning staan. Hij riep naar de twee, die er snel op een scooter vandoor gingen.

Uit onderzoek bleek dat achter de vernielde ruit een flatscreen-tv stond en dat het tweetal die vermoedelijk wilde stelen. De politie heeft de zaak in onderzoek en roept eventuele getuige(n) op zich te melden via het telefoonnummer 0900-8844.

Aangehouden voor bedreiging

HOUTEN Een 30-jarige man uit Houten is aangehouden op verdenking van bedreiging.

De politie kreeg maandag 20 december omstreeks 17.15 uur een melding om te gaan naar de Smidsgilde, omdat daar de 30-jarige man zijn buurman had bedreigd. De man bleek behoorlijk geestelijk in de war te zijn. Na onderzoek door een arts van de Geneeskundige- en Gezondheidsdienst werd besloten om de man te laten opnemen. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt.