Politie Rotterdam Rijnmond



Carjacking door nepagent in Opsporing Verzocht en Hart van Nederland

Feijenoord-Ridderster Korps / overig Noord Oost Rotterdam-West RRD Waterweg-Noord Zeehavenpolitie Zuid

Datum publicatie: 21-12-2010 10:34

ROTTERDAM-SPANGEN - Zowel het televisieprogramma Opsporing Verzocht als Hart van Nederland besteden dinsdag 21 december aanstaande uitgebreid aandacht aan een autodiefstal met geweld op maandag 4 oktober op de Aagje Dekenstraat.

Op maandag 4 oktober 2010 even voor 8 uur in de ochtend renden drie mannen de Aagje Dekenstraat in. Eén van de mannen deed zich voor als politieagent en droeg ook kleding die leek op een politie-uniform. Hij ,,sommeerde'' een bewoner zijn auto, een Chrysler Voyager, af te staan in verband met een incident waar hij en de twee andere mannen naartoe moesten. Deze twee anderen droegen donkere kleding, waardoor zij eruit zagen als leden van een Arrestatieteam.

De bewoner vertrouwde het niet en aarzelde. Daarop werd hij mishandeld. De autosleutels werden afgepakt en één van de mannen reed met de auto weg. Daar zaten op dat moment nog de vrouw van de bewoner met haar 2 kleine kinderen in. Zij wisten even verderop in de straat te ontsnappen. De auto werd uitgebrand teruggevonden op de Schansweg in Overschie in de nacht van 4 op 5 oktober.

Woningoverval
Getuigen hebben bij de politie gemeld dat er die ochtend voorafgaand aan de diefstal van de auto een overval had plaatsgevonden op een woning aan de Ma-thenesserstraat. Volgens de getuigen was hier een groep van 3 tot 6 mannen bij betrokken. Ook hier is aangegeven dat de mannen in politiegelijkende uniformen gekleed waren. De politie vermoedt dat de woningoverval in het criminele cir-cuit heeft plaatsgevonden.

Op verschillende locaties in de wijk Spangen en Overschie zijn vorige week flyers uitgedeeld en posters opgehangen in de hoop dat getuigen zich bij de politie zouden melden. Hierop zijn diverse tips binnengekomen die op dit moment worden nagetrokken.

Signalement verdachten

- Groep van 3 tot 6 mannen,

- 1 persoon droeg kleding lijkend op een politie-uniform
- De overige mannen droegen donkere kleding waardoor zij leken op leden van een Arrestatieteam

- Blanke/ licht getinte mannen

De politie heeft de volgende vragen:

-Heeft u informatie over de autodieftal met geweld op de Aagje Dekenstraat?

-Heeft u informatie over de woningoverval aan de Mathenesserstraat?
-Weet u wie de daders zijn?

-Heeft u maandagochtend 4 oktober mannen in politiegelijkende uniformen in de wijk Spangen gezien?

-Heeft u maandag 4 oktober de gestolen Chrysler Voyager gezien?
-Heeft u in de nacht van maandag 4 op dinsdag 5 oktober iets gezien van het in brand steken van de Chrysler Voyager in Overschie?

Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief). Anoniem melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Uitzendingen
De uitzending van Opsporing Verzocht is dinsdag 21 december vanaf 21.15 uur te zien op Nederland 1. De uitzending van Hart van Nederland is diezelfde avond te zien vanaf 22.30 uur op SBS6.