Politie Hollands Midden

Voorschoten - Hennepkwekerij in flatwoning

Voorschoten , 21-12-2010 o De politie heeft maandag 20 december een hennepkwekerij in een flatwoning aan de Van Kinsbergenlaan aangetroffen en ontmanteld. Na een melding over de vermoedelijke hennepkwekerij heeft de politie nader onderzoek verricht bij de woning.

Opvallend was dat het dak van de woning nauwelijks besneeuwd was in tegenstelling tot de andere woningen waar een dikke laag sneeuw lag.

De 27-jarige bewoner is in de woning aangehouden. In twee ruimtes was een hennepkwekerij opgezet met in totaal 173 jonge hennepplanten. In één van de ruimtes werden meerdere droogrekjes met resten henneptoppen gevonden. In beide ruimtes was een bevloeiingsinstallatie aangebracht om de planten geprogrammeerd van water en voeding te voorzien. Vermoedelijk is de verdachte ruim een half jaar geleden begonnen met het kweken van hennepplanten en is er eerder twee keer geoogst.

Drugs en goederen In de woonkamer werden diverse goederen aangetroffen die gebruikt worden bij het verpakken van verdovende middelen. Daarnaast lagen er gripzakjes met een gebruikershoeveelheid henneptoppen, een hoeveelheid harddrugs, mobiele telefoons en geld. Alle goederen zijn inbeslaggenomen. De planten en apparatuur zijn in beslaggenomen en worden vernietigd.

Het energiebedrijf zal aangifte doen van diefstal van de stroom.

Risico veiligheid omgeving Hennepkwekers veroorzaken schade en overlast door lekkage en stank. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans op brand door kortsluiting of oververhitting groot. Dit levert dus risicos op voor de veiligheid in de buurt. Door de overlast ontstaan spanningen of angstgevoelens bij buurtbewoners en wordt het leefklimaat in een woonwijk aangetast.

Vermoedt u dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij is? Bel de politie, 0900 - 8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800 - 7000. Hennep telen is een misdrijf, dus strafbaar. Politie, gemeente, Openbaar Ministerie, woningcorporaties en energiebedrijven treden samen op tegen hennepkwekerijen. Zij verzamelen aanwijzingen en tips, ontmantelen de kwekerij en pakken de kweker stevig aan.