Gemeente Oisterwijk

Situatie sneeuw- en gladheidbestrijding in de gemeente Oisterwijk

De afgelopen weken is in de media veel aandacht besteed aan het tekort aan strooizout in Nederland en de ons omringende landen. Ook in de gemeente Oisterwijk is de voorraad strooizout beperkt. Hieronder staat informatie over hoe de gemeente Oisterwijk omgaat met de situatie.

Bestrijding sneeuw en gladheid

De gemeente heeft tot taak gladheid zoveel mogelijk te voorkomen, danwel te beperken. Daartoe zijn gladheidbestrijdingsroutes opgesteld. Aan de hand daarvan wordt geprobeerd de belangrijkste wegen bij opkomende gladheid en sneeuwval berijdbaar en begaanbaar te houden. Vanwege de beperkte voorraad strooizout worden alleen de hoofdwegen en belangrijkste fietspaden gestrooid. Het is niet mogelijk om extra te strooien, bijvoorbeeld in woonstraten waar het glad is.

Zout voorraad

Begin januari 2011 verwachten we weer een aanvulling van het strooizout te krijgen. Indien de winterse omstandigheden niet te bar worden, verwachten we met de huidige voorraad strooizout het strooiprogramma uit te kunnen blijven voeren. Mocht er sprake zijn van veel winterse neerslag en strenge vorst dan is het waarschijnlijk noodzakelijk de strooiroutes in te korten. We zijn dus sterk afhankelijk van de weersomstandigheden.