Gemeente Cranendonck


Verkiezing Provinciale Staten 2011

Kandidaatstelling voor de Verkiezing Provinciale Staten 2011.

De burgemeester van Cranendonck maakt het volgende bekend:


1. Op dinsdag 18 januari 2011 zal de kandidaatstelling voor de verkiezing van de leden van provinciale staten van plaatshebben.
2. Op die dag kunnen bij het hoofdstembureau te 's-Hertogenbosch van 9.00 tot 15.00 uur lijsten van kandidaten (model H 1) worden ingeleverd.

3. De benodigde formulieren voor:

- de lijsten van kandidaten (model H 1)

- de verklaringen van instemming van de kandidaten met hun kandidaatstelling (model H 9)

- de machtigingen tot het plaatsen van de aanduiding van de politieke groepering boven een kandidatenlijst (model H 3-1)
- machtiging tot het plaatsen van een aanduiding, gevormd door samenvoeging van de aanduidingen van politieke groeperingen of afkortingen daarvan, boven een kandidatenlijst. (model H 3-2)
- de verklaringen van ondersteuning van een kandidatenlijst (model H 4)
- de verklaringen betreffende het verbinden van de kandidatenlijsten tot een lijstencombinatie (model I 10) zijn tot en met de dag van de kandidaatstelling ter gemeentesecretarie kosteloos voor de kiezers verkrijgbaar.

4. Voor de kandidaatstelling moet een waarborgsom van EUR 1.125,00 (elfhonderdvijfentwintig euro) worden betaald door overmaking van dit bedrag op het rekeningnummer van de gemeente waar het centraal stembureau is gevestigd, tenzij bij de laatstgehouden verkiezing van de leden van provinciale staten een of meer zetels aan de politieke groepering is/zijn toegekend.

Nadere inlichtingen omtrent de wettelijke voorschriften betreffende de registratie van een aanduiding van een politieke groepering verstrekt door Bureau verkiezingen, Capucijnerplein 1 Budel.