Gemeente Voerendaal


\ 21/12/2010 - En de naam is......Bundervootpaad Op zondag 12 september is een nieuw wandelpad in het Ransdalerveld in gebruik genomen. De opening was een activiteit in het kader van het 50-jarig bestaan van het IVN, afdeling Voerendaal, gekoppeld aan het het 'Ranzel Aope'-festival. Het IVN pleit al jaren voor een verbetering van de wandelvoorzieningen rond Ransdaal en denkt actief mee in het zoeken naar oplossingen hiervoor.

Voor de naam van het nieuwe wandelpad is een prijsvraag uitgeschreven. Er zijn 18 ideeën voor het pad ingediend. Het bestuur van het IVN heeft op basis van deze suggesties uiteindelijk zelf een voorstel richting college van burgemeester en wethouders gedaan. Dit is de naam: Bundervootpaad. Deze naam verwijst naar een oude lokale plaatsaanduiding.
Het college heeft met dit voorstel ingestemd en dit wordt dan ook de officiële naam voor het pad. Er zijn 2 'winnaars' uitgeroepen. Dit zijn de mensen wiens ideeën als basis voor de nieuwe naam hebben gediend.

Tijdens de kerstbijeenkomst van het IVN op zaterdag 18 december is de nieuwe naam officieel bekend gemaakt en zijn de attenties aan de winnaars uitgereikt.