Gemeente HarlingenEchtpaar Dijkstra-Tot 60 jaar getrouwd

Feike Dijkstra en Trijn tot zijn vandaag, 19 december, 60 jaar getrouwd. Op 19 december 1950 trouwden zij op Vlieland in het oude raadhuis. Daar, op Vlieland, ontmoetten Feike en Trijn elkaar. Feike was kok bij de luchtmacht in Leeuwarden en op Vlieland en Trijn dochter van de Fortwachter op het eiland.

Feike Dijkstra is op 5 april 1928 geboren in Cornwerd als zoon van een bakker. Tijdens de oorlog hielp Feike zijn vader in de bakkerij waar hij zijn voorliefde voor koken ontdekte. Trijn werd op 28 juni 1927 geboren op Vlieland.
Na de dienstperiode van Feike, ging het stel op een schip varen dat eetbare vetten vervoerde voor margarinefabrieken door heel Europa. Ondertussen werd hun dochter geboren waardoor Trijn voor een paar maanden aan wal moest. Ook Feike is aan wal gegaan en samen hebben ze een appartement in de barakken bij de MAZA gekraakt. Zo kon Feike naar de avondschool en schriftelijke lessen volgen en ging hij bij zijn schoonvader in de kokkelvisserij werken. Ook werkte hij zo nu en dan bij Van der Schoot als mattenverver in de Cocosfabriek werken. Feike slaagde vervolgens voor alle binnenvaartdiploma's voor alle soorten schepen tot 3 mijl uit de kust.

Tot 1958 zijn Feike en Trijn blijven varen. Aan wal heeft het gezin vervolgens een woning gekraakt in de St. Jacobstraat waar ze mochten blijven van de heer Haringa mits de woning opgeknapt werd. Hier werden nog een zoon en een dochter geboren. Na nog enkele jaren gewerkt te hebben als bootsman op het internaat 'Oranje Nassau' is Feike in 1987 met pensioen gegaan.

Daarna zijn Feike en Trijn door het hele land gaan kamperen. Een prachtige periode waar ze heel veel van hebben genoten. In 2006 hebben zij daar een punt achter gezet.

Vandaag heeft burgemeester Paul Scheffer het echtpaar van harte gefeliciteerd met hun diamanten huwelijk.