Gemeente OnderbankenNieuws Aed-project âOnderbanken Hartveiligâ

Â

Alle 7 (24/24 uur bereikbare) AED âs van het project âOnderbanken Hartveiligâ zijn geplaatst en in geval van nood inzetbaar. Hiermee is, na een maandenlange voorbereiding, het project âOnderbanken Hartveiligâ officieel van start gegaan.

Â

Na melding van een hartstilstand bij 112 moet het (bij een voldoende aantal vrijwilligers) mogelijk zijn om binnen de gestelde termijn van 6 minuten minimaal 2 mensen ter plekke te hebben die met reanimatie kunnen starten . De 7 gemeentelijke AED âs zorgen voor een bijna 100 % dekking binnen heel Onderbanken.

Â

Er zijn echter wellicht nog andere AED âs in de gemeente die in geval van nood ook inzetbaar zouden zijn. Deze moeten dan wel worden aangemeld bij AED-alert. Wanneer dit is gebeurd worden ook deze locaties opgenomen in het netwerk van beschikbare AED âs in onze gemeente. Wanneer u of uw organisatie beschikt over een AED die nog niet is aangemeld bij AED-Alert, meld deze dan snel aan. Op deze manier wordt het aantal beschikbare AED âs uitgebreid en is mogelijke hulp wellicht nog eerder ter plekke. Aanmelden van een particuliere AED kan via de site www.aed-alert.nl . Deze site wijst u automatisch de weg door de aanmeldprocedure.

Â

Mocht u vragen hebben over het aanmelden van de AED dan kunt u contact opnemen met Frans Raeven van de gemeente Onderbanken , tel: 045 527 87 34 e-mail: f.raeven@onderbanken.nl