Gemeente Onderbanken


Ook Onderbanken raakt door voorraad zout heen

Door het aanhoudende winterweer is er een tekort aan strooizout ontstaan in Europa. Bij de verdeling van het zout hebben het Rijk en de provincies op dit moment voorrang, zodat gladheid op rijkswegen en interlokale wegen bestreden kan worden. Het resterende zout wordt verdeeld onder de gemeenten. Deze hoeveelheid is echter onvoldoende om aan de vraag van gemeenten te voldoen.
Maatregelen Onderbanken
Gemeente Onderbanken probeert de overlast voor het verkeer te beperken, onder andere door zeezand als strooimiddel te gebruiken. Desondanks is hinder en ongemak voor de weggebruikers niet te voorkomen. Zo zullen we, als de zoutschaarste blijft aanhouden, bij een volgende periode van gladheid alleen de doorgaande wegen begaanbaar kunnen houden. We vragen hiervoor uw begrip.

Â

Rijgedrag aanpassen

We vragen u vriendelijk om uw rijgedrag aan te passen aan het winterse weer. Dit is nog altijd de beste manier om ongevallen te voorkomen. Uiteraard blijven we volop zoeken naar een aanvulling van de zoutvoorraad, zodat zo snel mogelijk naar het gebruikelijke strooiregime kan worden overgestapt.