Gemeente Dirksland


Nieuw water op Goeree-Overflakkee

Het vierde nummer van de Nieuwsbrief 'Samenwerken aan goed water' van het Waterplan Goeree-Overflakkee is verschenen. De nieuwsbrief geeft een overzicht van de activiteiten die zijn uitgevoerd, achtergrondinformatie over ontwikkelingen in het gebied en geeft een planning voor de toekomstige projecten.

De nieuwe eilandelijk waterwethouder Bert Kleingeld (wethouder gemeente Middelharnis) staat achter de uitgezette koers voor het realiseren van veilig, schoon, aantrekkelijk en goed beheerbaar water". Tezamen met zijn collega wethouders van de andere gemeenten op het eiland (Oostflakkee, Goedereede en Dirksland) en waterschap Hollandse Delta ondertekenden zij op 6 oktober jl. de intentieverklaring. Hiermee benadrukken zij het belang van het uitvoeren van de maatregelen uit het Waterplan Goeree-Overflakkee.

De nieuwsbrief bericht verder over een drietal projecten die in uitvoering zijn gedaan. Dit heeft nieuw water in Melissant en in de zuidrand van Dirksland opgeleverd en de basis voor een schonere sloot in Stad aan 't Haringvliet. De werkzaamheden voor een schonere sloot in Stellendam starten volgend jaar. Aandacht is er ook voor de eilandelijke structuurvisie en de rol van water daarin. Bovendien wordt de laatste informatie gegeven over het Uitvoeringsprogramma van de Zuidwestelijke Delta.

Dit is de laatste nieuwsbrief in deze vorm over de voortgang van de uitvoering van het waterplan Goeree-Overflakkee. In dit eilandelijk waterplan werken de vier gemeenten op het eiland, het Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Goeree-Overflakkee (ISGO) en waterschap Hollandse Delta aan de realisatie van veilig, schoon en aantrekkelijk water. Vanuit een gezamenlijke visie zijn concrete maatregelen voor de korte en middellange termijn (2015) vastgesteld. Vanaf 2011 worden berichten opgenomen op de website van de bovengenoemde organisaties, en de gemeentelijke pagina's in de huis-aan-huisbladen. Daarnaast verspreid het waterschap het nieuws in de digitale nieuwsbrief.

Meer informatie over het Waterplan Goeree-Overflakkee (externe link naar website waterschap Hollandse Delta)