Dienstenbond CNV

Nieuws

21 december 2010

T-Systems - Petitie

CNV Dienstenbond is tijdens het laatste gesprek met uw werkgever meegedeeld dat zij de cao eenzijdig opzeggen. Wij zijn van mening dat onze leden en alle werknemers van T-Systems wel gebaat zijn bij een cao. Dit is ook af te leiden uit de uitslag van de enquête. Daarom hebben wij (alle betrokken vakbonden) gezamenlijk een petitie opgesteld. Het is van belang dat zoveel mogelijk werknemers hun handtekening onder deze petitie zetten. Deze kunt u dan opsturen of faxen. Graag zouden wij ook een contactpersoon hebben in de vestiging Heerlen. Wie wil zich hier vrijwillig voor opgeven?

Opzeggen cao
Uw werkgever heeft eenzijdig de cao opgezegd en wil alsnog met de OR, ondanks diens eerdere weigering, een arbeidsvoorwaardenpakket afspreken. De verbluffende uitslag van de enquête is blijkbaar geen aanleiding voor uw werkgever om haar mening te herzien.

Wat betekent de opzegging voor u?
Als werknemer van T-Systems behoudt u de rechten die u heeft in de cao, mits u geen andere afspraak met uw werkgever aangaat. Arbeidsvoorwaardelijke verbeteringen die voor het hele personeel gelden blijven ook voor u gelden, ondanks dat u vasthoudt aan de rechten in de cao. Ons advies is dan ook dat u niet op persoonlijke basis een andere arbeidsovereenkomst moet aangaan en wanneer u dat wel doet moet deze nieuwe overeenkomst refereren aan de cao. Wel kan de werkgever na 31 december 2010 nieuwe werknemers aannemen zonder de rechten van de cao.

Petitie
CNV Dienstenbond heeft in samenwerking met de andere betrokken bonden een petitie opgesteld. Deze vindt u in de bijlage. Het is van belang dat u en uw collega's (lid of geen lid) deze petitie ondertekenen. Een petitie is een verzoek aan de werkgever. U kunt deze petitie terugsturen en faxen naar het onderstaande nummer. Terugstuuradres: Postbus 9208, 3506 GE te Utrecht t.a.v. Fred Polhout of faxen naar 030-2637215. Uiterlijke reactiedatum vrijdag 24 december.

Contactpersoon Vestiging Heerlen
CNV Dienstenbond wil haar leden in de vestiging Heerlen vragen of er iemand is die zich vrijwillig opgeeft als contactpersoon. Deze persoon zal dan in direct contact staan met de bestuurder en andere contactpersonen van andere vestigingen. Wij kunnen dan gezamenlijk afstemmen wat de volgende drukmiddelen zijn die wij willen uitoefenen op de werkgever. Zou u zich a.u.b. per mail (onderstaand adres) willen aanmelden als contactpersoon. Bij voorbaat dank voor uw reactie.

Fijne Feestdagen
Ondanks de huidige situatie willen wij u via deze weg fijne feestdagen en jaarwisseling wensen.

cnvICT Twitter
Volg onze twitter pagina cnvICT voor het laatste onderhandelingsnieuws. Dit is een manier om u zo snel mogelijk op de hoogte te brengen van de laatste ontwikkelingen en via twitter kunt u ook reageren.

Reacties/Vragen?
Uiteraard kunt u ook met uw eventuele vragen bij mij terecht via de mail op het adres a.towhidi@remove-this.cnvdibo.nl of telefonisch via 035-6460580.