Politie Noord-Holland-Noord

Link naar Cybercrime

Berichten van dinsdag 21 december

Alkmaar, 21-12-2010 o 14.00 uur

Inbraak woning

Middenmeer, dinsdag 21 december

Op dinsdagmorgen omstreeks 03.40 uur werden de bewoners van een woning aan de Sportlaan in Middenmeer wakker van geluiden uit de woonkamer. Toen zij direct gingen kijken, zagen zij nog juist een man wegvluchten. De man, een inbreker, had het voorraam van het huis geforceerd. Hierbij was de raamklink losgeraakt en naar beneden op de vloer gevallen. Dit had de bewoners gealarmeerd. Er werd niets gestolen.

De inbreker werd in de omgeving niet meer aangetroffen.

Inbraak tijdens afwezigheid bewoners

Anna Paulowna, dinsdag 21 december

In de nacht van maandag op dinsdag, tussen 18.00 en 04.30 uur, werd er ingebroken in een woning aan de Vrouw Steenlaan in Anna Paulowna. Op dat moment waren de bewoners van het pand niet aanwezig. Het gehele huis werd doorzocht. De daders gingen er vandoor met onder anderen een laptop, mobiele telefoons, een camera en sieraden.

Oog in oog met inbreker

Hippolytushoef, dinsdag 21 december

Op dinsdagmorgen omstreeks 03.40 uur werd de bewoner van een woning aan de Beatrixstraat in Hippolytushoef wakker van geluiden in zijn woonkamer. Toen de bewoner ging kijken kwam hij oog in oog te staan met een inbreker, die bij het zien van de bewoner er onmiddellijk vandoor ging via de tuindeuren. Deze waren open gezet als vluchtweg.

Hoewel de bewoners in een kamer naast de voordeur slapen, hadden zij niet gehoord dat de dief het slot uit de voordeur had geboord en de woonkamer had doorzocht.

Van de inbreker is bekend dat het om een slanke man gaat met een lengte van ongeveer 1,70 meter. Hij ging geheel in het donker gekleed. Onduidelijk is nog of er iets is gestolen.

Huiselijke twist en vuurwapen

Julianadorp, maandag 20 december

Op maandagavond omstreeks 23.55 uur stelde de politie een onderzoek in bij een woning aan de Doorzwin in Julianadorp. De politie had een melding gekregen over geluidsoverlast, vermoedelijk het gevolg van een huiselijke twist. Tevens bestond het vermoeden dat in de woning een vuurwapen aanwezig zou zijn. Tijdens het gesprek met de bewoners werden een vuurwapen en munitie aan de politie overgedragen.

Tegen de 49-jarige bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt. Het wapen en de munitie zijn in beslag genomen. Onderzocht wordt of het wapen geschikt is om als vuurwapen gebruikt te worden.

Op de motorkap

Hoorn, maandag 20 december

Op maandagavond omstreeks 19.20 uur, raakte een 24-jarige man uit Hoorn licht gewond bij een aanrijding op de Dubbele Buurt in Hoorn. De man fietste over de Dubbele Buurt. Vanuit tegengestelde richting kwam een personenauto, bestuurd door een 23-jarige man uit Hoorn. Beiden reden in het midden van de weg. Beide bestuurders schokken toen zij elkaar zagen. Zowel de fiets als de auto raakte in de slip. Hierbij werd de fietser aangereden. Hij viel op de motorkap en tegen het voorraam aan. De duurde nog enkele meters voordat de auto stil stond. Die afstand reed de fietser op de motorkap van de auto mee.

Woninginbraak (2)

Hoorn, maandag 20 december

Op maandagavond omstreeks 22.30 uur, werd er ingebroken in een woning aan de Marquettegracht in Hoorn. Een keukenraam werd door een passerende dief ingeslagen. Door het gat in het raam werd een fles Bacardi van het aanrecht gepakt. De politie heeft in de omgeving gezocht naar de dief, maar heeft niemand meer aangetroffen.

Donkere dagen offensief tegen overvallen

De Koggen, dinsdag 21 december 2010.

De politie houdt in het kader van het tegengaan van overvallen en straatroven de komende dagen extra toezicht op winkelstraten en winkelcentra.

Op dinsdag 21, woensdag 22 en donderdag 23 december zijn de meeste winkels ook s avonds geopend. Daarom is de kans op een overval of straatroof aanwezig. Om dit preventief te bestrijden zullen er extra agenten in uniform en met opvallende autos surveilleren in en om de winkels en winkelcentra van ondermeer Enkhuizen, Stede Broec, Medemblik en Wervershoof.

Aanhouding in vuurwerkonderzoek

Bovenkarspel, maandag 20 december

Op maandag hield de politie een 22-jarige man uit Bovenkarspel aan op verdenking van handel in vuurwerk. De verdachte was naar voren gekomen in een uitgebreid onderzoek naar de handel in illegaal vuurwerk. De man zou onder anderen hebben gehandeld in chinese rollen, mortieren, cobra 6 en lawinepijlen. Het gaat hierbij om vuurwerk dat niet in Nederland verkocht of gebruikt mag worden.

Verdachte beroving aangehouden

Hoorn, maandag 20 december

Op dinsdag 21 december hield de politie een 21-jarige man uit Hoorn aan op verdenking van het beroven van een 13-jarig meisje op dinsdag 7 september op de Rijnweg in Hoorn. Het meisje hing met een groepje jongeren rond op de Rijnweg toen een man op hen af kwam lopen. Eerst vroeg de man om een sigaretje. Toen hij dat niet kreeg vroeg hij of hij even een GSM van iemand mocht gebruiken. Toen dat ook niet lukte, griste hij de GSM van het slachtoffer uit haar handen en ging er vandoor.

De politie stelde een onderzoek in naar de mobiele telefoon. Op basis van dit onderzoek werd op 6 december een 18-jarige man uit Den Helder aangehouden op verdenking van heling. Het voortgezette onderzoek leidde het berovingenteam naar een 21-jarige verdachte.