Politie Drenthe

Dinsdag 21 december 2010

Provincie Drenthe, 21-12-2010

Dronken automobilist

DWINGELOO Op het Westeinde in Dwingeloo hield de politie maandagmiddag een 46-jarige automobilist uit die plaats aan. De man had gedronken (1088 ugl), is niet in het bezit van een geldig rijbewijs en de auto waarin hij reed is niet verzekerd en niet APK gekeurd. De politie maakt proces-verbaal op. De auto blijft voorlopig op het politiebureau.

Burgers houden winkeldief aan

ASSEN Een aantal burgers hield maandagmiddag op het Mercuriusplein in Assen een 43-jarige winkeldief uit die plaats aan. De man had kort daarvoor uit een winkel aan dit plein parfumerieën en cosmetica gestolen. Een winkelbediende zag dit en rende nog even achter de vluchtende man aan. Korte tijd later zagen omstanders dat een man problemen maakte met een vrouw. Twee omstanders grepen de man vast en droegen hem over aan de gewaarschuwde politie. Toen bleek dat het om de gevluchte winkeldief ging. Waar de ruzie met de vrouw om ging is nog niet duidelijk. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Automobilist met hond op schoot bekeurd

ZUIDLAREN De politie bekeurde maandagmiddag op de Stationsweg in Zuidlaren een 52-jarige inwoner van Kiel-windeweer. De man bestuurde een auto en had daarbij zijn hondje op schoot. Omdat de politie van mening is dat het rijgedrag van deze man mede gelet op de weersomstandigheden (gladde wegen) - gevaar op de weg kan veroorzaken wordt er tegen hem proces-verbaal opgemaakt voor overtreding van artikel 5 van de Wegenverkeerswet.

Lokaalvredebreuk

ASSEN In een horecagelegenheid aan de Stadsbroek in Assen hield de politie maandagavond een 17-jarige jongen uit die plaats aan. De jongeman gedroeg zich vervelend waarop medewerkers hem eerst vroegen om te vertrekken en toen hij dat weigerde dit drie keer van hem vorderden. Toen hij nog steeds niet wenste te vertrekken werd de politie gebeld. Hij is overgebracht naar het politiebureau en is na het afleggen van een verklaring overgedragen aan zijn ouders. De politie maakt proces-verbaal op.

Automobilist tegen boom

ASSEN Maandagavond is een 36-jarige automobilist uit Assen gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Witterhaar. Daar botste hij op het gladde wegdek tegen een boom. De man is met onbekend letsel naar het UMC Groningen gebracht.