Rechtbank Arnhem


Celstraf voor twee mannen na gewelddadige beroving Kesteren

Arnhem, 21 december 2010 â De rechtbank Arnhem heeft vandaag een 20-jarige en 19-jarige man veroordeeld tot respectievelijk drie jaar en tweeënhalf jaar gevangenisstraf voor een gewelddadige beroving in Kesteren. Beide mannen gingen samen een pinruimte binnen waarbij één van hen een 20-jarige jongen een mes in het gezicht drukte en hem dwong geld te pinnen en zijn telefoon af te staan. Toen bleek dat de jongen geen geld op zijn rekening had staan, probeerde de jongen te vluchten. Hij struikelde, waarna één van de verdachten de jongen een aantal steken toebracht en hem zijn gsm afnam. Het slachtoffer bleek in het ziekenhuis meerdere steekwonden te hebben opgelopen, waarbij onder andere zijn lever was geraakt.

Bij de 20-jarige verdachte was naast de beroving ook poging doodslag, subsidiair zware mishandeling tenlastegelegd. De rechtbank heeft verdachte vrijgesproken van poging doodslag, maar de zware mishandeling wel bewezen geacht. De betrekkelijk geringe diepte van de wond in de zij van het slachtoffer is een aanwijzing dat niet met grote kracht is gestoken zodat er niet een serieuze kans op overlijden bestond.

Nu de 20-jarige verdachte degene is geweest die heeft gestoken en bij hem naast de beroving, ook zware mishandeling is bewezen, komt de rechtbank bij hem tot een hogere straf dan de straf die zij oplegt aan de 19-jarige medeverdachte. De officier van justitie had gevangenisstraffen geëist van 40 maanden waarvan zes maanden voorwaardelijk respectievelijk 30 maanden waarvan zes maanden voorwaardelijk. Voor een voorwaardelijk deel ziet de rechtbank echter geen goede redenen.

De volledige uitspraken worden zo snel mogelijk gepubliceerd.
Zie het origineel

Bron: Rechtbank Arnhem
Datum actualiteit: 21 december 2010 Naar boven