Vesteda


dinsdag 21 december 2010
Start bouw 44 appartementen Overhoeks

Bouw twee appartementencomplexen van architect Ãlvaro Siza is gestart

PERSBERICHT
Op 15 december is de bouw gestart van De Zeearend en De Willem Barendsz in de nieuwe stadswijk Overhoeks. Deze twee woongebouwen met elk 22 appartementen zijn ontworpen door de Portugese architect Ãlvaro Siza. Vesteda biedt de appartementen in de loop van 2011 âTe Woonâ aan. Bouwbedrijf Lokhorst is verantwoordelijk voor de bouw in opdracht van de ontwikkelcombinatie Overhoeks.

Architect Ãlvaro Siza heeft beide gebouwen ontworpen in een kleinschalige en intieme setting. De gebouwen onderscheiden zich onderling in de natuurstenen afwerking van het exterieur; een donkere steen voor De Zeearend en een lichte uitvoering in het geval van De Willem Barendsz. Ook de binnenzijde kent een hoogwaardige, luxe uitstraling. De plafondhoogte bedraagt 2,80 meter en de appartementen zijn uitgerust met vloerverwarming en vloerkoeling. De grootte van de 44 appartementen varieert van 99 tot 177 vierkante meter. De verwachte oplevering is in het tweede kwartaal van 2012.

Ãlvaro Siza ontwierp tevens De Europa, het appartementencomplex direct gelegen aan het IJ. Bewoners van de beide blokken kunnen te zijner tijd gebruik maken van de fitness- en saunafaciliteiten die gevestigd zijn in De Europa.

In het residentieel kwartier aan het IJ wonen inmiddels meer dan 350 mensen. Alle woongebouwen zijn vernoemd naar grote oceaanschepen, als verwijzing naar de zeevaarthistorie en de ligging aan het IJ. De ontwikkeling en verkoop van de woningen verloopt voorspoedig. De Ontwikkelcombinatie Overhoeks CV brengt in 2011 De Halve Maen (88 koopappartementen) en aansluitend De Staetendam (73 koopappartementen) in aanbouw. De Prinsendam en De Oranje (koopappartementen) en De Gelria (sociale huur appartementen) zijn al bewoond. De Europa (79 huur- en koopappartementen) en De Zeven Provinciën (62 koopappartementen) zijn in aanbouw en grotendeels verhuurd en verkocht. Ingebruikname staat gepland voor april 2011 respectievelijk maart 2012.