Rechtbank Assen


15 jaar voor de moord op Andrea Luten

De rechtbank veroordeelt de verdachte in de zaak die bekend is geworden onder de naam van het slachtoffer, Andrea Luten, tot een gevangenisstraf van 15 jaren.

De rechtbank acht bewezen dat de verdachte het 15-jarige meisje op 10 mei 1993 heeft gedwongen tot het hebben van orale seks met hem, waarna hij haar heeft gewurgd om te voorkomen dat hij zou worden gepakt. Dat verdachte uit paniek heeft gehandeld, zoals hij zelf heeft verklaard, acht de rechtbank niet geloofwaardig.

De rechtbank rekent het de verdachte aan dat hij de ouders van Andrea 17 jaar in onzekerheid heeft laten verkeren over wat er met hun dochter is gebeurd en wie er verantwoordelijk is voor haar dood. Ook toen een andere man voor de rechter werd gebracht op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Andrea, heeft verdachte zich niet gemeld.

De rechtbank houdt er echter ook rekening mee dat alle handelingen zich in een zeer kort tijdsbestek hebben afgespeeld en dat verdachte tot het moment van de wurging geen extreem geweld heeft gebruikt. Ten slotte acht de rechtbank van belang dat verdachte geen eerdere veroordelingen op zijn naam had staan en dat de maximaal op te leggen tijdelijke gevangenisstraf in 1993 20 jaar was.

LJ Nummer

BO8054

Zie het origineel
Bron: Rechtbank Assen
Datum actualiteit: 21 december 2010 Naar boven