Politie Hollands Midden

Gouda - Voorarrest verdachte van dealen drugs verlengd

Gouda, 21-12-2010 o De politie heeft vrijdagavond, 17 december, een 20-jarige Gouwenaar aangehouden op verdenking van het dealen van drugs. De verdachte is maandag 20 december voorgeleid aan de rechter-commissaris die het voorarrest van de man heeft verlengd met 14 dagen.

De politie is in november een onderzoek gestart naar de verdachte nadat zij informatie had binnengekregen over het dealen van verdovende middelen. De verdachte en een bijrijder, een 23-jarige Gouwenaar werden tijdens de drugsactie vrijdag in hun auto op de Wilhelminastraat aangehouden. Zondag werd een derde persoon, een 42-jarige plaatsgenoot, aangehouden.

De auto werd in beslaggenomen voor verder onderzoek. Bovendien werd op het verblijfadres van de verdachte en in een kelderbox een doorzoeking verricht onder leiding van de rechter-commissaris. De politie nam meerdere mobiele telefoons en andere goederen in beslag die wijzen op drugshandel. Gedurende het weekend werden meerdere afnemers van de drugs gehoord. Volgens deze personen werd de drugs na telefonisch contact op afgesproken plekken afgeleverd. Soms werd het aan huis gebracht of kon de gebruiker bij de woning van de verdachte de drugs kopen.

Stocteam Bij de drugsactie zijn dertig politiefunctionarissen door het STOC-team ingezet.Het STOC-team (stelselmatig tackelen van overlastgevende criminelen) is een onderzoeksteam van rechercheurs en agenten van de politie Gouda. Het team werkt persoonsgericht, wat wil zeggen dat potentiële daders langere tijd in beeld gehouden worden.

De samenleving heeft veel last van de gevolgen van drugsgebruik en het dealen van drugs. De handel vindt plaats in het illegale circuit en hierbij wordt geweld niet geschuwd. Van dat geweld worden vaak ook onschuldige omstanders de dupe. Omwonende ondervinden daarom veel overlast van drugshandel bij hen in de buurt.