Politie Groningen

Overvaller op pizzakoerier aangehouden

Agenten op strategische locaties maken snelle aanhoudingen mogelijk

Groningen, 21-12-2010 o De politie heeft vrijdagmiddag een 16-jarige jongen uit Groningen aangehouden als verdachte van de overval op een pizzakoerier in Groningen. Een tweede verdachte is nog niet aangehouden. De politie beschikt wel over zijn identiteit.

Overval

Donderdagavond 16 december werd een 21-jarige pizzakoerier in de Noorderdwarsstraat in Groningen overvallen. Nadat de bezorger een pizza had bezorgd werd hij door de twee jongens aangesproken en werd direct met een steekvoorwerp en een vuurwapen bedreigd. De pizzakoerier moest vervolgens zijn portemonnee met inhoud afgeven. Beide straatrovers gingen er met de buit en de scooter van het slachtoffer vandoor.

Aanhouding

Vrijdagmiddag zagen rechercheurs van het roofcoördinatieteam dat een scooterbestuurder, die op de Eikenlaan reed, wel heel erg leek op het signalement van een van de overvallers op de pizzabezorger. Toen de agenten de jongeman wilden aanspreken ging hij er met spoed vandoor. Gealarmeerde agenten stelden na de melding direct een ringensysteem in. Zij gingen op strategische plekken in de omgeving staan. Op deze wijze konden agenten de 16-jarige in de Kerklaan in Groningen aanhouden.

Doorzoeking

Bij een doorzoeking in een woning in de wijk Selwerd werden goederen gevonden die de politie kan linken aan de overval op de pizzabezorger. De scooter waarop de 16-jarige reed toen hij werd aangehouden, bleek ook de scooter van het slachtoffer te zijn. De verdachte is ingesloten in het cellencomplex in de Hooghoudtstraat en is inmiddels in bewaring gegaan. De politie onderzoekt of de verdachte en zijn nog voortvluchtige kompaan in verband kunnen worden gebracht met andere straatroven en overvallen.