Politie Gelderland-Zuid

Politie stuit op zes ton illegaal vuurwerk

Gelderland-Midden, Gelderland-Zuid, 21-12-2010 o VOORTHUIZEN In een onderzoek naar handel, bezit en opslag van illegaal vuurwerk is het regionale vuurwerkteam van de politie regios Gelderland-Midden en Zuid maandagmiddag 20 december gestuit op een partij van 6.000 kilo vuurwerk. Het vuurwerk werd aangetroffen in een loods in Voorthuizen en is in beslag genomen.

De politie kwam de partij vuurwerk op het spoor in een ander onderzoek naar een inwoner uit de omgeving van Nijkerk. Bij dat onderzoek werd overigens niets aangetroffen, maar het leidde wel naar de loods in Voorthuizen. Het gaat om ondermeer zogenoemde Flowerbeds, nitraten en vlinders. Dat is vuurwerk waarvoor een vergunning vereist is. Ook moet de opslagruimte voldoen aan veiligheidseisen.

Sterke drank
Bij het onderzoek stuitten de rechercheurs van het vuurwerkteam ook op een partij sterke drank van ruim 2600 flessen. Het onderzoek naar de herkomst daarvan is overgedragen aan de Douane. In beide onderzoeken zijn nog geen aanhoudingen verricht. In de loods waar het vuurwerk en drank werden aangetroffen waren geen personen.

Veiligheid en oneerlijke concurrentie
Doelstelling van het regionaal vuurwerkteam is het terugdringen van de veiligheidsrisicos (ongevallen, schade, overlast) en oneerlijke concurrentie die worden veroorzaakt door handel in verboden consumentenvuurwerk. Dit doen ze door in samenwerkingverband op proactieve wijze het invoeren of doorvoeren van verboden consumentenvuurwerk tegen te gaan, zodat vervoer, opslag en bezit van dergelijk gevaarlijk vuurwerk in de regios voorkomen kan worden. Ook gaat het team de handel in verboden consumentenvuurwerk tegen.(bron Gelderland Midden, pk)

Laatst gewijzigd 21-12-2010 14:45 | © Regio Gelderland-Zuid |