Gemeente Dirksland


Resultaten van schouwen in Herkingen en Melissant

Op 9 en 11 november jl. heeft burgemeester Stoop respectievelijk Herkingen en Melissant âgeschouwdâ. Samen met de dorpsraden, een ambtelijke vertegenwoordiging van verschillende beleidsvelden en Woningbouwvereniging Dirksland is gekeken naar aandachtspunten op gebieden als onderhoud van groen en wegen, verkeersveiligheid en parkeerproblemen.

Herkingen
De dorpsraad Herkingen heeft de gemeente gevraagd bankjes te plaatsen op de Zeedijk. Deze bankjes zijn besteld. Begin 2011 wordt de bestrating voor dorpshuis Ons Huis aangepakt en een bord geplaatst bij het Spuye met de aanduiding âstrandâ. Verder wordt het paaltje bij het kruispunt Nieuwstraat/Grevelingenweg weggehaald. Om de parkeerproblemen bij het Adoptieplein te beperken, worden in het eerste kwartaal van 2011 de bosjes gesnoeid, zodat er meer ruimte is om rond te kunnen rijden.

Tijdens de schouw is ook aandacht gevraagd voor het aanzicht van de oude haven, het kruispunt Stoofweg/Molendijk, het doortrekken van fiets- en wandelpaden, de garage van Dapper, het voormalige winkelpand van de C1000 en het oude gemeentehuis.

Melissant
Naar aanleiding van de gehouden schouw in Melissant is een tegel âNPâ neergelegd in het driehoekige âparkeervakâ aan het Plein. Automobilisten parkeerden hier hun auto, waardoor het zicht op de Voorstraat slecht was. De dorpsraad Melissant heeft aandacht gevraagd voor het achterstallig onderhoud aan de Nederlands Hervormde kerk. In april 2011 worden de wijzerplaten vervangen en LED verlichting aangebracht, daarnaast wordt (begin 2011) ook een bankje bij de kerk geplaatst.

De dorpsraad is gevraagd om de hangplek in samenwerking met jongeren op te knappen, een herbestemming voor de kapel op de begraafplaats te bedenken en contact te leggen met buurtbewoners, voor het onderhouden van de bloembakken aan de Pieterstraat.

Schouwen in 2011
De schouw van Dirksland is gepland in januari 2011. In het voorjaar wordt voor iedere kern weer een schouw georganiseerd, om te zien wat al verbeterd is.Â
Â

schouw 2010 Herkingen