Liander

Gratis elektrisch vervoer tijdens de feestdagen

21 december 2010

Arnhem - Van 24 tot en met 31 december 2010 staan er vijf elektrische auto's klaar en kan iedereen kansmaken op een gratis taxirit in een elektrische auto. Het vervoer van de toekomst rijdt in die periode rondom de steden Amsterdam, Arnhem en Heerenveen.

Momenteel zijn er zo'n 200 openbare oplaadpunten in Nederland en rijden ongeveer 500 personen in een elektrische auto. Dat aantal zal de komende jaren sterk gaan groeien. Door elektrisch rijden te stimuleren wil Liander bijdragen aan een duurzame samenleving.

Het vervoer van de toekomst
Liander bevordert, als beheerder van het energienet in het grootste deel van Nederland, elektrisch vervoer door het plaatsen van oplaadpalen. Deze actie biedt mensen de kans om gedurende de feestdagen eens zelf het vervoer van de toekomst te ervaren. Via www.opwegmetliander.nl kan iedereen zich aanmelden en aangeven waarom zij in aanmerking moeten komen voor een geheel gratis ritje in een elektrische taxi. De elektrische auto's zijn mede beschikbaar gesteld door The New Motion.

Liander werkt aan duurzame oplossingen
De komende jaren zal het aantal elektrische auto's fors toenemen. Liander werkt met de andere netwerkbedrijven aan een landelijk netwerk van 10.000 oplaadpunten. Door het organiseren van pilots doet Liander kennis en ervaring op over elektrisch vervoer. Zo kan Liander zien wat de impact van elektrisch rijden op het elektriciteitsnet is.