Gemeente Noordwijkerhout


Vaststelling bestemmingsplan Landgoed Dyckenburch en besluit vaststelling hogere grenswaarde

Burgemeester en wethouders van Noordwijkerhout maken bekend dat de gemeenteraad op 16 december 2010 het bestemmingsplan Landgoed Dyckenburch, zowel analoog als digitaal, heeft vastgesteld.

Ligging plangebied en omschrijving plan

Het plangebied heeft betrekking op het gehele landgoed Dyckenburch en een heel klein gedeelte van het bestemmingsplan Buitengebied, gelegen langs het Westeinde. Directe aanleiding voor het nieuwe bestemmingsplan vormt de gewenste versleping van de bouwrechten in het thans vigerende bestemmingsplan Dijk en Burg.

Vaststelling hogere grenswaarde

Burgemeester en wethouders van Noordwijkerhout hebben ten behoeve van bovengenoemd bestemmingsplan bij besluit van 19 oktober 2010 een hogere grenswaarde ten gevolge van het wegverkeerslawaai als bedoeld in artikel 83 e.v van de Wet geluidhinder vastgesteld voor het perceel aan de Gooweg, gelegen tussen nummer 44a en 46

Vanaf vrijdag 24 december 2010 liggen het bestemmingsplan, het raadsbesluit, het besluit ter vaststelling hogere grenswaarde voor een periode van 6 weken gedurende openingstijden voor iedereen ter inzage. Het bestemmingsplan "Landgoed Dyckenburch" (NL.IMRO.0576.BP200900002) is ook digitaal beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het besluit van de gemeenteraad inzake de vaststelling van het bestemmingsplan en/of het besluit vaststelling hogere grenswaarde beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhave.
Beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan of het ontwerpbesluit hogere grenswaarde, dan wel door een belanghebbende aan wie niet verweten kan worden dat hij/zij tijdig een zienswijze ingediend heeft.
Indien beroep is ingesteld, kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak.

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.