Gemeente Hoorn

Gemeente Hoorn: Vuurwerkafval ruim je zelf op

De gemeente Hoorn start de komende week een campagne tegen vuurwerkafval. Onder het motto Vuurwerkafval ruim je zelf op vraagt de gemeente de inwoners om op nieuwjaarsdag zelf hun eigen vuurwerkafval op te ruimen. Vuurwerkcampagne Gemeente Hoorn 2010 Oud & nieuw betekent feest. Aftellen, proosten en dan snel naar buiten om van het vuurwerk te genieten. Helaas vergeten veel mensen de vuurwerkresten op nieuwjaarsdag op te ruimen. Elk jaar zet de gemeente Hoorn naast haar eigen vier veegwagens een extra veegmachine en extra reinigingsmensen in om het vuurwerkafval zo snel mogelijk op te ruimen. Dat kost de gemeente zon 15.000 euro.

Volgens de gemeente Hoorn zouden mensen zelf hun eigen afval op moeten ruimen. Naast posters bij diverse openbare gebouwen en langs de weg rijden de veegwagens ook met de campagneboodschap rond. Hiermee hoopt de gemeente Hoorn de overlast door vuurwerkafval te beperken.

Het is natuurlijk geen gezicht, legt wethouder Michiel Pijl uit. Maar belangrijker nog, het is ook onveilig. Elk jaar gebeuren er toch weer ongelukken met kleine kinderen die op straat gevaarlijk vuurwerk vinden. Het is een kleine moeite, dus pak de bezem en ruim je eigen afval op!