Gemeente Hoorn

Supermarkt en nieuwe rotonde Willemsweg/Holenweg

In het eerste kwartaal van 2011 start supermarktconcern Lidl met het bouwen van een nieuwe supermarkt aan de Holenweg in Hoorn. Lidl Nederland gaat ook het kruispunt van de Willemsweg/Holenweg aanpassen door een rotonde te plaatsen. Dit voor een veilige en snelle verkeersafhandeling. De gemeente Hoorn en Lidl Nederland hebben de afgelopen jaren hard gewerkt aan de uitwerking van de plannen. In het oorspronkelijke plan stonden naast de supermarkt ook 75 appartementen. We hebben in overleg met elkaar helaas moeten besluiten om voorlopig af te zien van de bouw van de woningen, legt wethouder Ronald Louwman uit. De huidige woningmarkt laat dat helaas niet toe. Maar de supermarkt wordt wel zo gebouwd dat dit later wel nog mogelijk is. Belangrijkste is dat de supermarkt er nu eindelijk gaat komen. Het is een aanwinst voor het Venenlaankwartier.

Tijdens de bouw van de supermarkt zal ook het omliggende terrein grotendeels ingericht worden als parkeerterrein met ongeveer 150 parkeerplaatsen. De bestaande beplanting moet daarvoor wijken. Wel komen er nieuwe bomen terug op het nieuw aan te leggen terrein. De rij bomen langs de Holenweg blijft staan.

De gemeente Hoorn en Lidl Nederland hebben ook afspraken gemaakt over de aanpassing van het kruispunt Willemsweg/Holenweg. Voor een veilige afwikkeling van de verkeerstroom hebben zij gekozen om een rotonde aan te leggen. Deze rotonde zal volgens planning voor de opening van de supermarkt klaar zijn.