Watersportverbond - KNWV

Talentploeg overwintert in Spanje

dinsdag 21 december 2010

De teamleden van de Talentploeg (uit de hoogste fase binnen het Watersportverbond Talentplan) overwinteren momenteel in Spanje. In hevige sneeuwstormen werden begin december de boten en planken opgeladen voor de lange reis naar Palma de Mallorca met tussenstop Noord-Spanje, Palamos.

Warmere oorden
Het opladen van de Lasers, 470's en RS:X Boards was best afzien in de hevige sneeuwval van het Sinterklaas-weekend (zie aanblik Medemblik rechts uit die dagen). Er was echter geen enkel gemopper te bespeuren bij de 'Making the Good Better'-teams binnen de Talentploeg. Iedereen wist dat dit moest gebeuren om de warmere oorden op te kunnen gaan zoeken! Het complete transport, bestaande uit 17 Lasers, 6 RS:X boards en 3 rubberboten (4x 470 volgen begin januari), werd vervolgens door de onvermoeibare groep vrijwilligers naar Palamos, Noord Spanje gereden.

Christmas Race
Op dit moment trainen de RS:X surf(st)ers onder leiding van Robbert-Jan van Velzen tussen de wedstrijdbanen door. Helaas waren er niet genoeg tegenstanders uit andere landen op komen draven voor de Christmas Race, een serieuze wedstrijd. Daar was echter van te voren al rekening mee gehouden, en in plaats daarvan is een 10-daags trainingskamp ingepland.

De Laser, Laser Radial en 470 doen wel mee in de Christmas Race. Ondanks een gebrek aan wind in de eerste dagen doen ze het niet onverdienstelijk. Na 5 dagen trainen kennen ze de Middelandse Zee voor Palamos nu op hun duimpje en vertalen dit in resultaten.
Bij de Laser Standaard bezetten Sierk Jan ter Haar en Douwe Broekens de eerste twee plaatsen. Michelle Broekhuizen kan goed mee komen in het senioren damesveld en staat voorlopig 4e. Bij de 470 herstellen de gebroeders Weijers zich goed met een 4e plek in de laatst gevaren race, in de tussenstand nemen ze een 14e plaats in beslag.
De aankomende dagen zal het met een temperatuur van rond de 10 graden, wat regen, maar goede wind, zeker beter zeilen zijn dan in het winterse Nederland.

Christmas Race 2010 uitslagen zijn te volgen via www.christmasrace.org

Palma de Mallorca
Na de feestdagen zullen de transporten overgezet worden naar het aangename Palma de Mallorca waar de Talentploeg, grotendeels
gezamenlijk met de Delta Lloyd Kernploeg, tijdens de maanden januari, februari en maart zal trainen. Op het vakantieeiland zijn de
omstandigheden tijdens de winter prima om lange dagen te kunnen maken. In vier periodes varierend van 5 tot 7 dagen vliegen de zeilers van Amsterdam naar Palma waar het materiaal reeds op hen wacht. Pas eind maart wordt de terugreis aanvaard met tussenstops bij de diverse World- en Europacups in Zuid-Europa.
Meer informatie over de Talentploeg:
www.watersportverbond.nl/talentplan