Politie Groningen

Alerte getuigen straatroof bedankt

Aanhouding dankzij getuigen

Groningen, 21-12-2010 o De politie heeft twee alerte getuigen van een straatroof bedankt met een bloemetje. Vrijdagavond 17 december werd een 21-jarige vrouw uit Groningen in de Westerhaven beroofd van haar portemonnee. Een getuige bleef bij de vrouw en alarmeerde de politie.

Toen agenten vlakbij waren, werden zij gewenkt door twee andere getuigen. De getuigen hadden de straatroof zien gebeuren en waren de verdachte gevolgd. Ze zagen dat de man de portemonnee weggooide. De getuigen konden de verdachten aanwijzen en hebben de portemonnee opgepakt. Hierop konden agenten de 24-jarige verdachte uit Niekerk (Grootegast) aanhouden. Bij fouillering van de verdachte werd een kleine hoeveelheid drugs en een geldbedrag aangetroffen. De drugs is in beslag genomen. Het geld bleek afkomstig uit de portemonnee. De portemonnee en het geldbedrag zijn teruggegeven aan het slachtoffer. De verdachte werd ingesloten voor nader onderzoek. Hij heeft inmiddels een bekentenis afgelegd. Hij gaf geldgebrek als verklaring voor zijn daad. De drie alerte getuigen hebben vandaag van de politie een bloemetje gekregen als dank voor hun kordate optreden.

Wat te doen bij een straatroof/overval?

Regiopolitie Groningen investeert veel in het voorkomen en oplossen van straatroven en overvallen. De hulp van burgers is daarbij essentieel. Op de sitewww.samentegenovervallen.nlstaan naast de overvallen ook adviezen van de politie en preventietips. Hoe moet je handelen als je wordt overvallen of beroofd en/of getuige bent? En wat kan je doen ter preventie? Hier is specifieke informatie te vinden voor burgers, maar ook voor onder andere ondernemers en maaltijdbezorgers.