Greenpeace

Sylvia Borren nieuwe directeur Greenpeace

15 december 2010

Amsterdam, Nederland -- Sylvia Borren is de nieuwe directeur van Greenpeace Nederland. De voormalig directeur van Oxfam Novib wil zich met hart en ziel gaan inzetten voor een beter milieu. "De degradatie van onze aarde is dramatisch en gaat razendsnel. Het is de bevolking in arme landen die de hoogste prijs betalen: van de overstromingen in Pakistan tot de droogtes in Afrikaanse landen", stelt Borren. "Ik wil mijn passie en ervaring inzetten om te werken aan het meest urgente onderwerp van dit moment. We moeten alle mogelijke middelen inzetten om nieuwe oplossingen te stimuleren en wereldleiders te bewegen om klimaatverandering aan te pakken."

Sylvia Borren (60) heeft brede werkervaring in binnen- en buitenland. Zij is co-voorzitter van de Global Call to Action against Poverty (en de Nederlandse tak EEN). Ook is zij co-voorzitter van de Nederlandse Worldconnectors, die adviseren over internationale kwesties zoals (voedsel)schaarste, migratie, en gender. Eerder in haar carrière was zij landelijk bestuurslid bij de lesbisch/homo belangenorganisatie COC. Sylvia Borren was directeur van Oxfam Novib van 1994 tot 2008.

Voorzitter van het bestuur, Dien de Boer-Kruyt, is vergenoegd met de aanstelling van Sylvia Borren. "Sylvia is een betrokken, krachtige vrouw met een waardevol internationaal netwerk, die Greenpeace kundig zal kunnen leiden."

Sylvia Borren begint op 15 februari.

Contact informatie

*

Laura Westendorp, Greenpeace persvoorlichting, 06 25031013