Gemeente Someren


Invoering parkeerschijfzone in centrum Someren

De gemeente Someren heeft besloten om in het centrum van Someren een parkeerschijfzone in te voeren. Deze parkeerschijfzone, beter bekend als blauwe zone, wordt in de loop van volgend jaar ingevoerd.

Het doel van de parkeerschijfzone is het verbeteren van de parkeersituatie voor bezoekers van het centrum. De zone is van kracht van maandag tot en met zaterdag van 8.00 tot 18.00 uur en op koopavond tot 21.00 uur. Tijdens deze tijden mag maximaal twee uur worden geparkeerd met gebruik van een parkeerschijf. Degene die langer als twee uur wil parkeren dient te parkeren op parkeerplaatsen aan de randen van het centrum. Op het kaartje is de omvang van de zone te zien.

Bewoners en ondernemers in het gebied worden in januari nader geïnformeerd over de invoering en de gevolgen hiervan. Hierin wordt ook toegelicht wat de mogelijkheden zijn om in aanmerking te kunnen komen voor een ontheffing. Op het moment dat de definitieve datum van invoering bekend is wordt dit uitvoerig gecommuniceerd via de diverse media.

Plattegrond parkeerschijfzone

Meer informatie

Heeft u al vragen over de parkeerschijfzone dan kunt u een mail sturen naar dhr. G. Hanckmann, gemeente@someren.nl