Mariah Carey heeft meest beluisterde kerstnummer 2010

21/12/2010 15:49

Songteksten Media B.V.

Mariah Carey met "All I Want For Christmas Is You" is voor de derde jaar op rij de meest beluisterde kerstplaat in Nederland. Dit blijkt uit een stemming op Songteksten.nl. Het nummer kreeg 20% van de stemmen. De nummer twee heeft een ruime achterstand en heeft 5% van de stemmen gekregen.

Mariah Carey staat al een aantal jaar stevig op de eerste plaats en blijft het winnen van de oude, maar ook de nieuwe nummers. Daarnaast staat ze ook met het nummer "Santa Claus Is Coming To Town" op een zesde plaats. Enige Nederlandse nummer in de de top 10 is de nieuwe kerstnummer van Marco Borsato, genaamd Kerstmis. Deze staat op een nette negende plaats.

De totale top 10 ziet er als volgt uit:


1. Mariah Carey - All I Want For Christmas Is You


2. Wham! - Last Christmas


3. Band Aid - Do They Know It's Christmas?


4. Destiny's child - Rudolph the rednosed reindeer


5. Coldplay - Christmas Lights


6. Mariah Carey - Santa Claus Is Coming To Town


7. Train - Shake Up Christmas


8. Bianca Ryan - Why couldn't it be christmas every day


9. Marco Borsato - Kerstmis


10. John Lennon - Happy Christmas (War Is Over)

Over Songteksten.nl

Songteksten.nl is in 2002 begonnen met het publiceren van songteksten. Er bleek veel belangstelling voor te zijn en sindsdien is songteksten.nl uitgegroeid tot de grootste van de Benelux. Dagelijks komen meer dan 85.000 unieke bezoekers naar de site om gratis songteksten te bekijken. Dit zijn vooral jongeren tussen de 10 en 18 jaar. Op dit moment is het mogelijk om ongeveer 350.000 verschillende songteksten te bekijken van alle muziekgenres en tevens van oude nummers tot de nieuwste top40 hits.





http://www.songteksten.nl