Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 21-12-2010

Politie arresteert vier verdachten wegens handel in illegaal vuurwerk

TILBURG: De politie heeft maandagavond een 31-jarige vrouw uit Tilburg en haar evenoude vriend uit Tilburg aangehouden wegens de handel in illegaal vuurwerk. Rechercheurs van het Regionaal Milieu Team (RMT) troffen in hun woning en auto in Tilburg-West circa 350 kilo vuurwerk aan. Vooral het vuurwerk in de auto leverde een levensgevaarlijke situatie op. Het tweetal is ingesloten op het bureau.

De aanhouding van de twee Tilburgers gebeurde in het kader van een groter onderzoek. Eind november werd in Tilburg al een 39-jarige man uit Poppel aangehouden. Hij wordt beschouwd als importeur van illegaal vuurwerk dat hij vervolgens in kleinere partijen aan anderen aanbiedt. In een loods op bedrijventerrein Loven werd toen 1000 kilo vuurwerk (hoofdzakelijk Chinese rollen) aangetroffen. In de loods stonden eveneens diverse vaten met grondstoffen voor de productie van
synthetische drugs. Ook daarvoor wordt de Poppelnaar verantwoordelijk gehouden. In de omgeving van de loods werd die avond ook een 27-jarige Tilburger gearresteerd die vuurwerk van de man uit Poppel afnam.

De man uit Poppel zit in bewaring, de 27-jarige Tilburger is weer op vrije voeten en zal zich in een later stadium moeten verantwoorden voor de rechter. Meer aanhoudingen in deze zaak, die onder leiding staat van het Functioneel Parket, worden niet uitgesloten.

Tilburger (18) aangehouden met inbrekersgereedschap

TILBURG: Een 18-jarige Tilburger is dinsdagmorgen rond 02.30 uur aangehouden op de Schouwburgring. Surveillerende agenten zagen twee mannen bij een geparkeerde auto en wilden hen, gelet op het tijdstip, controleren. Eén man liep hard weg, de 18-jarige Tilburger bleef staan. In zijn auto werd een stanleymes en een stuk kunststof gevonden. Met dat laatste kunnen niet slotvast afgesloten deuren worden opgemaakt door te 'flipperen'. De goederen vallen onder inbrekerswerktuigen en het is volgens de APV verboden om die 's-nachts bij te hebben. De agenten besloten de Tilburger mee naar het bureau te nemen, hij komt in het politiesysteem meerdere keren voor in verband met diefstal.

Politie onderzoekt vernieling autoruiten in Tilburg-Noord

TILBURG: De politie stelt een onderzoek in naar een grootschalige vernieling van geparkeerde auto's aan de Hoffmanlaan in de nacht van maandag op dinsdag. Van circa 25 auto's waren in veel gevallen de rechterruit vernield en het dashboardkastje geopend. Er zouden ook goederen zijn weggenomen. Ook op een parkeerterrein aan de
Sweelincklaan zijn drie autoruiten vernield en aan de Schubertstraat werd één auto beschadigd. De politie sluit niet dat er nog meer vernielingen cq pogingen diefstal zijn gedaan en roept benadeelden op aangifte te doen, zodat een totaaloverzicht ontstaat.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 21-12-2010 15:59 | © Regio Midden en West Brabant |