Politie Noord-Holland-Noord

Extra bericht: Twee verdachten van moord c.q. doodslag aangehouden

Alkmaar, 21-12-2010 o 16.00 uur

Een rechercheteam van de politie Noord-Holland Noord is er vandaag, dinsdag 21 december, in geslaagd twee verdachte personen aan te houden inzake de moord of doodslag op de 55-jarige Gerard Zonneveld uit Beverwijk. Het gaat om een 30-jarige man uit Beverwijk en zijn 22-jarige vrouw.

Gerard Zonneveld was een bewoner van een sociaal pension in Beverwijk. Zijn grotendeels ontklede lichaam werd op vrijdagmiddag 30 april gevonden in het Robbenoordbos bij Den Oever. Hij bleek om het leven te zijn gebracht door messteken en zijn benen waren van zijn lichaam gescheiden. De lichaamsdelen werden de volgende dag in de buurt gevonden.

Gerard Zonneveld was in de Koninginnenacht nog door getuigen gezien. In verband met dit onderzoek heeft de politie diverse opsporingsmiddelen ingezet zoals Hyves, Twitter en het TV programma Opsporing Verzocht en loofde het Openbaar Ministerie een beloning uit van 15.000 voor de gouden tip.

Vorige week dinsdag 14 december 2010 was het rechercheteam na onderzoek zover dat ze tot aanhouding van de mogelijke verdachten kon overgaan. Het tweetal bleek echter gevlucht vanuit hun woning. Rechercheurs van de afdeling Forensische Opsporing hebben daarna gedurende enkele dagen de woning minutieus onderzocht op sporen.

Het echtpaar wist dat de politie hen op het spoor was en heeft zich vandaag gemeld. De man en vrouw zijn beiden aangehouden en in verband met een nader onderzoek in verzekering gesteld.